Які помилки під час заміни антифризу можуть «вбити» двигун автомобіля

Заміна охолоджувальної рідини в автомобілі є штатною процедурою, яку слід виконувати раз на два-три роки або кожні 40-60 тисяч кілометрів. Водночас водії, які міняють антифриз самостійно, нерідко припускаються низки грубих помилок, що згодом негативно впливають на роботу двигуна і зрештою можуть його «вбити».

Читайте також:

Втратити права стане простіше: в Україні можуть запровадити новий вид покарання для водіїв

Негайно перевірте багажник: в Україні почали штрафувати водіїв за одну дрібницю

Шість запитань, які потрібно поставити продавцю перед купівлею автомобіля з пробігом

Насамперед експерти звертають увагу на необхідність промивання системи охолодження перед тим, як заливати нову рідину. Подібна процедура дає змогу усунути відкладення, які накопичилися в системі за останній час. Виконати її можна за допомогою спеціальних засобів, які продаються в автомагазинах або за допомогою самостійно приготованого розчину оцту або лимонної кислоти.

Після заправки антифризу багато хто забуває, що під час увімкнення двигуна його рівень у бачку може помітно знизитися, що вимагає доливання рідини. Тому важливо дати мотору попрацювати кілька хвилин із новою рідиною, а потім перевірити, скільки її в системі.

Окремо експерти звертають увагу, що охолоджувальна рідина в автомобілі заливається через розширювальний бачок або через заливну горловину радіатора. Незалежно від вибору отвору, потрібно відкривати їх обидва, щоб дати вийти з системи зайвому повітрю.

Не пропустіть