Чотири підступні запитання від поліції, на які водіям краще не відповідати

Процес спілкування з поліцією і так зазвичай не є приємним, а деякі підступні запитання від інспекторів може зробити його ще гіршим. Відомий адвокат Роман Сімутін назвав чотири таких запитання, на які водіям краще взагалі не відповідати.

Читайте також:

В Україні водіїв кидають за ґрати за непройдений техогляд: хто під загрозою

Питання про здоров’я і самопочуття:
Навряд чи поліцейський справді турбується про ваше здоров’я і порекомендує хорошого лікаря для обстеження. Найімовірніше, вашу відповідь він згодом використає проти вас, щоб виправдати використання алкотестера або огляд у медустанові на предмет вживання заборонених речовин.

Учора вживали алкоголь?
Багато хто думає, що на таке запитання спокійно можна відповідати ствердно, адже вчора – не сьогодні, та й ви себе відчуваєте абсолютно тверезим. Однак багато хто забуває, що алкоголь в організмі може зберігатися понад добу, а для складання протоколу і позбавлення прав достатньо буде наявності всього 0,2 проміле.

З автомобіля вийдете?
У разі зупинки автомобіля поліцією водій не зобов’язаний залишати салон. Навіть докази порушення ПДР поліцейський зобов’язаний надати автомобілісту так, щоб йому не довелося вставати з-за керма. Якщо інспектор вимагає вийти з машини, слід попросити пояснити, на чому ґрунтується його вимога. Якщо вона законна – доведеться підкоритися.

Куди поспішаєте?
Хитре запитання, націлене на те, щоб ви визнали свою провину в перевищенні швидкості. Пам’ятайте, що для доведення останнього у поліцейського мають бути докази. А конкретно – зафіксовані показники сертифікованого приладу, де чітко видно ваш автомобіль і його швидкість.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти