Штрафу не буде: яка помилка поліції робить незаконним будь-яке покарання водія

Більшість водіїв в Україні не оскаржують призначені їм штраф за порушення ПДР, визнаючи свою провину або не бажаючи стикатися з бюрократією. Однак у деяких випадках на те є всі підстави, оскільки поліцейські часто припускаються помилок, які роблять їхні подальші процесуальні дії незаконними.

Читайте також:

Втратити права стане простіше: в Україні можуть запровадити новий вид покарання для водіїв

Негайно перевірте багажник: в Україні почали штрафувати водіїв за одну дрібницю

Шість запитань, які потрібно поставити продавцю перед купівлею автомобіля з пробігом

Приклад такої недбалості наводиться в рішенні П’ятого апеляційного суду в Одесі у справі №947/15395/23. Встановлено, що водій Mazda СХ-9 був притягнутий поліцією до відповідальності за ч.3 ст.122 КУпАП за неправильне паркування. Чоловіка спершу зобов’язали виплатити штраф у розмірі 680 гривень, але він вирішив боротися за свої права і не прогадав.

Як з’ясувалося в суді, поліцейські провели розгляд справи поверхнево, не маючи при цьому чітких і обґрунтованих доказів порушень з боку водія. Останньому не дали висловити свою позицію з приводу пред’явлених звинувачень і навіть не зачитали права.

Остання обставина була сприйнята судом, як грубе порушення процедури і стала підставою для скасування штрафу і закриття справи. Таким чином, поліція не може притягати до відповідальності автомобіліста за порушення ПДР, якщо не пояснить суть порушення, не дасть можливість виправдати себе і не зачитає права.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти