Помилка каталізатора: ознаки і причини небезпечної поломки автомобіля

У процесі згоряння палива в двигуні утворюються шкідливі речовини, які нейтралізуються в спеціальному агрегаті – каталітичному нейтралізаторі. Цей вкрай важливий і дорогий елемент має властивість час від часу виходити з ладу. При цьому важливо вчасно розпізнати поломку, щоб не погіршити ситуацію.

Читайте також:

Що робити, якщо під час руху провалилася педаль гальма: повинен знати кожен водій

Негайно покладіть слухавку: що загрожує водієві за розмови за кермом

500 гривень штрафу і рік без прав: водіїв жорстко карають за невинне порушення

Каталізатор може зламатися через пошкодження випускного колектора або системи відведення вихлопних газів, а також втрату ними герметичності, пропуски запалювання впускного колектора, забруднення маслом, неполадки верхнього або нижнього лямбда-зонда, пошкодження проводки, несправність паливних форсунок, поломку датчика температури охолоджувальної рідини або підвищеного тиску в паливній системі.

Зазвичай у разі поломки каталітичного нейтралізатора в сучасному автомобілі на приладовій панелі одразу ж загоряється індикатор «Check Engine». Крім того, після прогріву двигуна в такій ситуації раптово може падати динаміка, а дим з вихлопної труби починає пахнути, як тухлі яйця.

Ігнорування проблем з каталізатором призводять до його поступового руйнування з усіма наслідками, що випливають з цього, включно з потраплянням частинок нейтралізатора в двигун і його подальшою поломкою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти