Купити або продати автомобіль онлайн у пару кліків: як це зробити через “Дію”

Автомобілісти в Україні звикли «по-старому» продавати машину з рук, особисто їздити у відділення МВС для перереєстрації та проходити всі кола пекла української бюрократії. Однак багато хто не знає, що в нашій країні давно є можливість купити і продати автомобіль у кілька кліків онлайн.

Читайте також:

В Україні суди виправдовують водіїв за «п’яну» їзду: у чому причина

Терміново перевірте багажник автомобіля: поліція знайшла новий привід для незаконних штрафів

Відповідна функція є в застосунку «Дія». Для оформлення процедури перереєстрації покупець і продавець мають бути авторизовані на порталі державних послуг, а власник транспортного засобу ще й підтягнути в додаток документи на машину.

Потім продавець обирає в переліку послуг опцію «Перереєстрація авто», вибрати зі списку конкретний транспортний засіб і натиснути кнопку «Продати автомобіль». Далі слід ознайомитися з договором, підтвердити гарантії того, що ТЗ не перебуває в заставі або розшуку і сформувати заявку.

Після цього посиланням на документ або QR-кодом потрібно поділитися з покупцем. Останній переходить за посиланням, знайомиться з умовами угоди, обирає номерні знаки і вказує дані для нового техпаспорта. Документи та номери можна отримати поштою без відвідування сервісного центру МВС.

Джерело Головний сервісний центр МВС
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти