Дорого заплатите: чому водієві заборонено тримати руку на важелі перемикання передач

Серед українських автомобілістів поширена звичка тримати руку на важелі перемикання передач. Зазвичай так роблять водії машин на «механіці», яким постійно потрібно перемикати передачі вручну, але нерідко грішать цим і власники авто на АКПП. Експерти пояснили, чому так робити заборонено і чим це може обернутися.

Читайте також:

Шість цікавих автомобілів, які німці продадуть вам за 1000 євро

Чим небезпечні матерчаті килимки в автомобілі: попрощайтеся з днищем

Чому небезпечно їздити на автомобілі з порожнім баком: не робіть так

Насамперед зазначається, що навіть незначний тиск на важіль перемикання передач створює підвищене навантаження на трансмісію і призводить до передчасного зносу таких деталей, як вилки, синхронізатори або підшипники. Крім того звичка тримати руку на важелі може призвести до пошкодження селектора передач. Зрештою це призводить до неполадок у роботі КПП і поступового виходу її з ладу. Ремонт же «автомата» можете обійтися вам у цілий статок.

Також експерти звертають увагу, що утримання руки на важелі КПП банально небезпечне, оскільки водій має тримати кермо обома руками. В екстреній ситуації він просто може не встигнути належним чином відреагувати на загрозу, що призведе до непередбачуваних наслідків.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти