Коли зимові шини стають небезпечними: назвали оптимальні умови використання автомобільної гуми

З наближенням зими українським автомобілістам варто задуматися про заміну літніх шин на нові. Водночас може виявитися так, що прихований у гаражі комплект покришок не тільки не зробить ваші поїздки взимку безпечними, а й становить серйозну загрозу. Як вчасно зрозуміти, що це так, пояснили експерти порталу Interia Motoryzacja.

Читайте також:

Шість цікавих автомобілів, які німці продадуть вам за 1000 євро

Чим небезпечні матерчаті килимки в автомобілі: попрощайтеся з днищем

Чому небезпечно їздити на автомобілі з порожнім баком: не робіть так

Зазначається, що нова зимова автомобільна шина, як правило, має глибину протектора від 8 до 10 міліметрів. Цього достатньо для забезпечення оптимального зчеплення на снігу та льоду, а також ефективного водовідведення з-під коліс. Оскільки, як і будь-який витратний матеріал, шини з часом зношуються, глибина їхнього протектора поступово скорочується.

Згідно з українським законодавством, глибина протектора шин легкового авто не має бути меншою за 1,6 міліметра, але у випадку із зимовими покришками цього недостатньо. Експерти рекомендують припиняти використання гуми, яка стерлася до 4 міліметрів. Взимку вона вже не буде здатна ефективно «вгризатися» в сніг, у зв’язку з чим зростає ризик заносу і втрати керування над автомобілем.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти