Шість поломок в автомобілі, які водіям ніколи не варто лагодити самостійно

Сучасні автомобілісти дедалі частіше звертаються по допомогу в ремонті та обслуговуванні своїх транспортних засобів до професіоналів, проте багато водіїв «по-старому» все ще намагаються виправляти поломки самостійно. Видання GO попереджає, що іноді це призводить до плачевних наслідків і наводить шість несправностей, які категорично не варто лагодити своїми руками.

Гальмівна система
Досвідчені автомеханіки звертають увагу на критичне значення гальм для безпечного водіння. У зв’язку з цим краще не ризикувати в ситуації, коли з ними трапилася якась проблема, і відразу їхати на СТО.

Діагностика двигуна
Якщо на приладовій панелі загорілася контрольна лампа «Check Engine», то причиною тому може бути ціла низка обставин. Правильно виявити проблему можна тільки шляхом професійної діагностики на СТО. Спроби самостійно знайти несправність і усунути її можуть призвести до погіршення ситуації.

Двигун і трансмісія
Лагодження двигуна і трансмісії вимагає специфічних знань і досвіду. Це вкрай складний і трудомісткий процес, а самі механізми та агрегати занадто дорогі, щоб ставитися до них так легковажно.

Лобове скло
Іноді проблема зі склом не така вже й значна, але неправильний ремонт може призвести до того, що в підсумку доведеться міняти скло повністю.

Кондиціонер
Ще один складний агрегат, втручання в роботу якого без належних знань категорично заборонено.

Ремінь ГРМ
Самостійна заміна ременя ГРМ – це не тільки «лотерея», а й великий ризик, оскільки в підсумку можна нарватися на серйозну поломку двигуна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти