Навіщо досвідчені водії сиплять гірчицю в антифриз: робочий лайфхак

Знос вузлів і агрегатів в автомобілі є сумним, але неминучим процесом. Це стосується і системи охолодження, в якій з часом можуть з’являтися витоки рідини. Вкрай неприємна проблема загрожує водієві серйозними наслідками, якщо її вчасно не зупинити. Може дійти до перегріву і повної відмови двигуна. Досвідчені водії для таких випадків іноді беруть на озброєння дивні лайфхаки. Один із них пов’язаний із використання гірчичного порошку.

Читайте також:

Коли поліція не може вимагати документи у водія: суд пояснив

Зазначається, що засипання продукту в систему охолодження дає змогу ненадовго усунути протікання. Під час циркуляції антифризу системою частинки гірчичного порошку забивають собою пробоїну, що дає можливість усунути проблему.

Експерти попереджають, що подібний лайфхак можна застосовувати лише в крайніх випадках на свій страх і ризик. Наприклад, якщо витік стався посеред дороги за містом, а допомоги чекати нізвідки. Важливо розуміти, що після цього потрібно буде не тільки усунути протікання, а й повністю замінити антифриз у системі, виконавши промивку останньої.

Джерело Телеграф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти