Водіям назвали одну кнопку в автомобілі, яка рятує від популярного штрафу ПДР

Перевищення гранично допустимої швидкості руху в Україні є одним із найпоширеніших порушень ПДР і карається штрафом у 340 гривень (якщо швидкість вища за обмеження на 20-50 км/год) або 1 700 гривень (вище 50 км/год). Водночас одна нова технологія в сучасних автомобілях дає змогу водієві вберегти себе від непотрібного стягнення.

Читате також:

Небезпечна помилка водіїв: чого не можна робити під час їзди на механіці

Українців штрафують за автогаз на автомобілі: кому і коли загрожує стягнення

Штраф за «неправильні» покажчики повороту: хто з українських водіїв під загрозою

Віднедавна всі автомобілі, які продаються в Євросоюзі, мають бути обладнані обмежувачем швидкості. Оскільки часто такі машини поставляються і в Україну, вітчизняним автомобілістам також може пощастити мати таку функцію.

Активується обмежувач перемикачем із написом «LIM» або піктограмою, що зображує спідометр із великою лінією на шкалі. Обмеження можна виставляти за допомогою кнопок «SET» і «RES», опціонально позначених як «+» і «-». В екстреній ситуації обмежувач можна легко відключити. Для цього потрібно натиснути педаль газу в підлогу.

Водіям слід бути особливо уважними до швидкості, оскільки чинний нині тариф є абсолютним. Як ми вже згадували раніше, навіть за перевищення ліміту на 1 км/год можна отримати штраф і штрафні бали. Давайте також пам’ятати про принцип рецидивізму: повторне перевищення швидкості протягом наступних двох років означає подвійний штраф. Це стосується і більш серйозних порушень.

В Україні загалом діє обмеження швидкості пересування в населених пунктах до 50 км/год, у житлових і пішохідних зонах – до 20 км/год, за межами населених пунктів – до 90 км/год.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти