Перегрів «автомата»: п’ять речей, які «вбивають» АКПП в автомобілі

Автоматична трансмісія свого часу стала справжнім благом для автомобілістів, зробивши процес керування транспортним засобом набагато простішим і приємнішим. Водночас складність конструкції і крихкість АКПП, поряд з її дорожнечею, стали додатковим головним болем для автовласників. Одним із ризиків «автомата» називається його схильність до перегріву. Подібне явище становить серйозну небезпеку для трансмісії і виникає не на порожньому місці. Експерти виділяють п’ять ключових причин перегріву.

Читайте також:

В Україні з’явиться новий «зимовий» автомобільний штраф: кому він загрожує

Порушує кожен другий: який популярний штраф загрожує українським автомобілістам

Що перед настанням зими українським водіям потрібно покласти у багажник автомобіля

1. Брак трансмісійної рідини
Згодом трансмісійна рідина може витікати з системи, старіти або забруднюватися, що негативно впливає на роботу системи. У підсумку тертя компонентів трансмісії збільшується, а з ним зростає і температура.

2. Невідповідна трансмісійна рідина
Вкрай важливо дотримуватися рекомендацій виробника під час заміни трансмісійної рідини. Використання невідповідного мастила може призвести до погіршення ситуації.

3. Агресивний стиль водіння
Різкі прискорення і гальмування перевантажують трансмісію, що веде до її перегріву. Також негативно на коробку впливає їзда в гірській місцевості або буксирування.

4. Засмічення або несправність системи охолодження КПП
У трансмісії також є система охолодження, що містить радіатор і магістралі, якими циркулює охолоджувальна рідина, що відводить від коробки надлишкове тепло. Неполадки в системі автоматично призводять до перегріву трансмісії.

5. Несприятливі зовнішні чинники
Експлуатація в сильну спеку неодмінно позначиться на ризиках перегріву трансмісії. Рекомендується враховувати погодні умови під час планування поїздок на авто з АКПП, особливо, якщо йдеться про підвищені навантаження на коробку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти