Десять фактів, про які власники Tesla воліють мовчати

Свого часу американська компанія Tesla зробила справжню революцію в сегменті розробки і виробництва електрокарів, ставши справжнім еталоном у цьому відношенні. Однак останніми роками справи у Tesla йдуть не найкращим чином, але фанати бренду нерідко намагаються ігнорувати низку проблем, що накопичилися. Експерти TopSpeed звернули увагу на десять фактів, про які воліють мовчати власники електроавтомобілів популярного бренду.

Читайте також:

Шість американських автомобілів, які не рекомендують купувати самі американці

В Україні штрафують водіїв на 340 грн за одне дріб’язкове порушення: як уникнути проблем

Неякісний бензин: як водієві його розпізнати і не потрапити в халепу

Проблеми з якістю збірки
Мінімалістичний дизайн і невелика кількість деталей дало змогу Tesla зменшити вартість виробництва і привернути на свій бік любителів подібного стилю, однак така стратегія зрештою вилилася у відомі проблеми з якістю збірки: нерівномірні зазори між панелями і погано підігнані деталі дратують власників.

Система Full Self-Driving не є повністю автономною
Колись знаменитий автопілот став візитною карткою Tesla, але система за минулі роки показала низку недоліків, та й сама по собі виявилася недосконалою, вимагаючи занадто частого втручання водія.

Швидкісні показники моделі Plaid завищені
У Tesla стверджують, що Model S Plaid може прискорюватися до 100 км/год лише за 1,99 секунди, але на практиці такі показники практично недосяжні.

Tesla складно і дорого ремонтувати
Оскільки кузов Tesla часто виготовляють з алюмінію з технологією гігакастингу, деякі панелі просто неможливо просто «витягнути» або відновити, і їх потрібно замінювати. Це піднімає цінники на ремонтні послуги до захмарних показників.

Реальні показники пробігу далекі від заявлених
Власники Tesla давно з’ясували, що запевнення виробника про далекобійність їхніх моделей є не більше, ніж маркетинговим ходом і банальним обманом.

Високі темпи амортизації
Електромобілі Tesla втрачають у ціні набагато швидше, ніж автомобілі з ДВЗ. Все через швидке старіння технологій і деградацію батареї, заміна якої коштує величезних грошей.

Зростання цін робить Tesla менш доступною
На тлі появи оновлень популярних моделей середня вартість Tesla постійно зростає, роблячи навіть базові авто більш преміальними пропозиціями.

Перевантаженість мережі зарядних станцій Supercharger
Незважаючи на титанічні зусилля Tesla з розвитку власної мережі зарядних станцій Supercharger, з кожним роком на них утворюються все довші черги.

Конкуренти наздоганяють Tesla
З моменту виходу на ринок Tesla донині домінує в сегменті електрокарів, однак на тлі глобальної електрифікації транспорту конкуренти активно скорочують відрив і загрожують позиціям американського виробника. Особливо явно виділяються китайські компанії, які пропонують дешевші альтернативи Tesla.

Заяви Ілона Маска викликають неоднозначні реакції
Останнім часом Ілон Маск став говорити занадто багато, причому більше не про автомобілебудування і сучасні технології. Його суперечливі заяви на політичні та суспільні теми часто дратують шанувальників і потенційних покупців Tesla.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти