Перерахували способи знизити витрату палива в зимовий період

Витрата палива в зимовий період значно збільшується, це відбувається по ряду причин, зокрема через помилки водіїв. Автомобільні експерти перерахували способи зменшити витрату палива при їзді на автомобілі в холодну пору року.

В зимовий період витрата палива збільшується через довгий прогрів двигуна, опалення салону, різноманітні електрообігріви, а також стан доріг, поверхня яких перешкоджає коченню коліс, та й самі зимові шини не мають такого накату, як літні.

Перша порада від експертів для зниження витрати палива полягає в тому, що прогрівати двигун потрібно не дуже довго, вистачить кількох хвилин, поки ви очищаєте кузов від снігу. Після чого можна повільно рушити, не намагаючись швидко розганятися. В такому випадку витрата палива буде не такою як літом, але мінімально можливою. По-друге, з кузова автомобіля потрібно зчищати весь сніг, так автомобілю стане легше, а опір зустрічному потоку повітря знизиться.

Друга порада стосується тиску повітря в шинах. За ним треба стежити, бо на морозі тиск падає: низький тиск – це підвищений опір коченню і перевитрата палива. Ще одним способом є використання моторної оливи меншої в’язкості.

Також можна економити паливо за допомогою автоковдри – воно прискорює прогрів і довго не дає двигуну охолонути, що важливо при нетривалих зупинках між поїздками. Крім того, з машини потрібно прибрати всі зайві речі. Багажник з даху теж краще зняти.

І наостанок, варто переглянути свою манеру їзди. Намагайтеся водити плавніше, без пробуксовок і непотрібних прискорень.

Читайте також: Занадто дбайливе ставлення до автомобіля може йому нашкодити

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти