Як правильно заводити автомобіль під час морозу: 10 ефективних порад

Холода завжди стають для автовласників непростим часом. AutoOboz дає прості рекомендації, щоб завести автомобіль в морози без неприємних наслідків, інформує Твоя МАШИНА.

Ось десять порад, щоб зима не пошкодила машину:

1. Для правильної роботи необхідно замінювати АКБ, як тільки він став давати слабину. Це необхідно робити до того, як він остаточно стане непридатним, інакше в сильний мороз машина просто не заведеться. В середньому акумулятори живуть 4-5 років. Так чи інакше, перед запуском двигуна слід включити на 10-15 секунд дальнє світло. Це прогріє електроліт і збільшить потужність АКБ.

2. Необхідно стежити за рівнем бензину або дизеля в баку. Він не повинен опускатися менше половини. Така рекомендація пояснюється тим, що з часом в баку утвориться деяка кількість води, яка при замерзанні може привести до закупорювання паливопроводу.

3. Перед тим, як запустити двигун, має сенс вимкнути мультимедіа, всі підігріви, світлові прилади і так далі.

4. У «механіки» є свої правила запуску. У таких машин перед включенням стартера слід спочатку вичавити зчеплення, а важіль КП повинен знаходитися в нейтральному положенні. Потім через 5-10 секунд після запуску двигуна можна почати плавно відпускати зчеплення.

5. Включати стартер можна не довше, ніж на 5 секунд, а спроби повторювати раз в 15-20 секунд. Якщо на 4-5 раз успішної спроби не відбулося, то варто припинити.

6. Допомогти можуть спеціальні спреї для запуску двигуна, знайти які можна в магазинах автохімії. Вони являють собою суміш горючих газів і присадок, які захищають деталі двигуна від впливу високих температур. Зазвичай спреї застосовують на повітряний фільтр або випускний колектор, але все ж обов’язково треба прочитати інструкцію.

7. Перш ніж виїжджати на дорогу, краще дати оборотам двигуна опуститися до нормального показника, а рідин – дійти до оптимальної температури. При цьому не варто прискорювати прогрівання за допомогою педалі «газу».

8. Якщо машина обладнана АКП, то спочатку слід перевести селектор в положення D або пройтися селектором по всьому діапазону передач, а потім почекати кілька хвилин. У разі авто з «механікою» не зайвим буде вичавити зчеплення, щоб переконатися в правильній роботі механізму перемикання передач.

9. У перші півгодини їзди слід утриматися від різких маневрів. Плавність руху дозволить уникнути зносу вузлів і агрегатів.

10. Не завадить запастися спеціальним комплектом стартових проводів для АКБ.

Читайте також: Назвали три найнадійніших автомобіля з пробігом

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти