Такі є не у кожного шейха! Найдорожчі і рідкісні автомобілі в історії України

«Твоя МАШИНА» розповість про найдорожчі і незвичайні машини, які були або до сих пір є в Україні.

Автомобілі Казаха

Михайло, син казахського мільйонера, одружений на киянці, останнім часом часто дивує своїми суперкарами. Більшу частину з них складають поодинокі творіння Mansory, серед яких Mercedes-Benz SLS AMG Mansory Cormeum за 700 тис. доларів, випущений тиражем 15 штук на весь світ, Lamborghini Aventador LP1250-4 Mansory Carbonado Apertos за 1,4 млн доларів і один з 13 -ти Rolls-Royce Cullinan Mansory Billionaire Edition майже за 1 млн доларів. Це тільки частина колекції Казаха. Деякі автомобілі зареєстровані в Україні, але більшість – у Німеччині або Швейцарії. Проте, побачити їх можна в Києві.

McLaren 650S Spider Liberty Walk

Автомобіль молодого айтішника Олександра став одним з перших Макларені в Україні. Машину можна часто помітити на тематичних тусовках і в ралі суперкарів.

Автомобілі Sbarro

Ferrari Sbarro GT8 і Mercedes SL Sbarro належать одній і тій же людині з дуже незвичайним смаком. Може когось і бентежить тюнінг і яскраво-рожевий колір машин, але ці спорткари дійсно дуже екзклюзівние і рідкісні. За неофіційними даними, такий Мерс тільки один у всьому світі. Що стосується Sbarro GT8, то таких машин в світі два примірника.

Alfa Romeo 8C Competizione Quadrifoglio

Одна з трьох Alfa Romeo 8C в Україні, хоча деякі джерела свідчать, що дві машини вивезені за кордон. У будь-якому випадку версія Quadrifoglio – одна з найрідкісніших і найдорожчих Альфа Ромео в історії.

Spyker C8 Laviolette Basic Instinct Edition

Голландський ексклюзив ручної збірки з фільму «Основний інстинкт» виявився в Україні ще в 2008 році. Він володіє номером шасі 08 із загального тиражу в 25 штук, а початкова ціна становила 240 000 євро. І тільки в 2016 році Spyker C8 Laviolette Basic Instinct Edition знайшов покупця з Києва.

Президентський Lamborghini Diablo VT 6.0

Можливо, це не просто рідкісний VT 6.0 2000 роки з V12 потужністю 550 к.с., а одиничний екземпляр культового Дьябло, який був створений спеціально для колишнього президента Lamborghini Франца-Йозефа Пефгена. Точна ціна невідома, але вона точно не може бути менше кількох сотень тисяч доларів.

Lamborghini LM

Рідкісний позашляховик Lamborghini LM002 з’явився в Україні ще в далеких 1990-2000 роках. Один з них належав Юрію Косюку, другий – Ігорю Тарасюку. Машина Косюка начебто продана, і Тарасюк досі володіє своїм автомобілем. З 1986 по 1993 роки було випущено всього трохи більше 300 таких машин. В Україні купити такий ексклюзив зараз неможливо, хоча колись продавали два примірника.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

На цей суперкар і інші елітні авто було накладено арешт, щоправда, проблему швидко вирішили і машини перевезли в невідоме місце, поки діла не втихомиряться.

Porsche Carrera GT

Давним-давно в Україні було кілька CarreraGT. Зараз цей лімітований суперкар складно купити в Європі дешевше, ніж за 700 тис. доларів. Червоний Porsche Carrera GT був розбитий в ДТП, а потім відновлений і проданий за кордон. Що стало з сірої машиною – невідомо. Жовтий автомобіль належить Степану Черновецькому і роз’їжджає по вулицях Києва.

Jaguar XJ220

Це один з 277-ми випущених на весь світ Ягуарів, який в 90-х роках коштував величезні 400 тис. фунтів. У наш час купити такий суперкар якщо і можливо, то мінімум за 1 млн доларів.

Porsche 911 Gemballa Slantnose

У 90-х саме цей автомобіль використовувався тюнерами як шоу-кар, і існує він в єдиному екземплярі.

Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition

Суперкар Мерседес випущений лімітованою серією з 150 авто. Ціна в Європі і Америці становить приблизно 1 млн доларів. В Україні є як мінімум одна така машина, хоча раніше їх було дві, але доля другої невідома.

Ford GT

Один з 4038 примірників у світі, який знаходиться в Україні в єдиному екземплярі. Правда, останній раз на наших дорогах його бачили років 10 назад, тому він може вже давно не бути в Україні. Купити такий шедевр в Європі можна мінімум за 250-300 тис. євро.

Ferrari SA Aperta </​​strong>

Колекційна Феррарі, випущена тиражем 80 машин. Вартість моделі зростає щороку, і зараз вона коштує близько 1 млн євро. Ferrari SA Aperta була куплена Костянтином Жеваго.

Aston Martin ONE-77

Мабуть, один з найдорожчих і найгучніших суперкарів Україні. Як і Феррарі Аперта, власником унікального Астона за 2 млн доларів є олігарх Жеваго.

Бетмобіль

Цей Бетмобіль був побудований з «останків» одного з декількох авто, зроблених для зйомок фільму про кіногероя. Він був створений в Києві, а в кінці минулого року він переїхав до Монако, так як машина була куплена сином президента Єгипту.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти