Назвали п’ять способів обману водіїв на шиномонтажі

Одкровення колишнього працівника шиномонтажної майстерні, повідомляє “Твоя МАШИНА” .

Збільшення вартості шиномонтажної процедури за рахунок наданих “додаткових” послуг.

1. Окреме фінансування очищення маточин. Майстер і так повинен це зробити при зміні коліс, а додатково оплачується тільки обробка мідної мастилом.
2. Пропозиція заміни нібито проіржавілих болтів. Придбати нові болти, можна в цій же майстерні. При цьому не виключається, що замість нових, щойно куплених – закрутять старі.
3. Заміна вентилів, схожа ситуація. Майстер каже, що заміну потрібно робити щороку. Але процедура необхідна у міру зносу. Якщо вентиль м’який, при згинанні не видно тріщин, від послуги можна відмовитися.
4. Цю послугу можуть запропонувати в дорогих монтажних центрах. При заміні шин, може надійти пропозиція – накачати колеса не звичайним повітрям, а азотом. Нібито стабілізується тиск в шинах, зменшується вага колеса – зменшується витрата палива. На думку майстра, ця послуга абсолютно марна.
5. Пропозиція ремонту нібито кривих дисків. Процедуру балансування коліс майстер виробляє використовуючи на стенді саморобний “ексцентрик”, який дає високу розбалансування. Пояснюють, що диск кривої і його потрібно правити. Експерт зазначив, що справжню “вісімку” на колесі прибрати практично неможливо. Ремонт диска, це мінімум півдня роботи, якщо “полагодили” за менший час, скоріше за все – цієї проблеми спочатку не було.

Як правило водій не присутній при обслуговуванні і не може контролювати, виконання робіт. Тому по можливості звертайтеся тільки в перевірені майстерні. Заздалегідь обговорюйте вартість послуг і всі проведені роботи.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти