В Україні масово викрадають автомобілі з США

Покупці авто з США часто виявляються жертвами злодіїв. Але є кілька ознак того, що конкретний автомобіль збираються викрасти, передає «Твоя МАШИНА» .

По-перше, тривожним дзвіночком має стати невідповідність кількості ключів. Якщо машина приїхала з меншою кількістю ключів, яке було вказано на аукціоні, то є привід засумніватися.

Найгірше, якщо замість двох ключів машина приїхала тільки з одним. Тоді покупець навряд чи буде перепрошивати новий комплект, тобто вкрадений ключ залишиться робочим. А ось «відв’язав» ключ зможе тільки відімкнути машину, але не завести мотор.

Як не потрапити на шахраїв при купівлі авто з США

Другим етапом для викрадення авто є установка стеження за машиною. Робиться це за допомогою «маячка», який являє собою автономний пристрій з можливістю епізодичного або постійного стеження за місцем розташування автомобіля. Зазвичай його ховають в радіопрозорих порожнинах і нішах автомобіля. Робиться це під час вилучення машини з контейнера для оформлення в ТСЦ. Тоді ж і перевіряють, чи є додаткові протиугінні системи. Якщо є, то їх відключають або роблять так, щоб можна було відключити пізніше.

Потім машину викрадають, коли новий власник починає її експлуатувати. Це пояснюється тим, що часто авто купують на останні гроші, і на установку сигналізації відразу коштів не вистачає. Тому її ставлять пізніше, зазвичай після установки газу, покупки нової гуми і килимків.

Які автомобілі найчастіше викрадають?

Проаналізувавши графік пересування власника, зловмисники чекають зручний момент і викрадають авто. Викрадачі приходять або з новим ключем, або з «втраченим», а потім спокійно їдуть на найближчу розбирання. Адже битих машин приїжджає багато, а запчастин до них ввозиться мало. А маячок потім ставлять на нову жертву.

Щоб запобігти подібним випадкам, треба бути уважним. По-перше, треба насторожитися, якщо на руках виявився тільки один з двох ключів. По-друге, варто перевірити машину на маячки, трекери і підготовку під викрадення. Також відразу після покупки треба встановити сигналізацію, а краще охоронну систему з кількох пристроїв. А власний маячок допоможе швидко знайти машину в разі викрадення.

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти