Назвали 10 навыков вождения, которые обязательно стоит освоить каждому автомобилисту

На дорозі треба бути готовим до всього, тому було б корисно навчитися деяким прийомам. «Твоя МАШИНА» розповість про десять навичок, які необхідні кожному автомобілісту.

Здуті шини

Шину може проткнути в будь-який момент, і тому треба підготуватися до такого події заздалегідь. Важливіше навички їзди зі здутої шиною може бути тільки, мабуть, навик утримання управління автомобіля в момент різкого здування шини.

Вихід з ковзання

Ковзання на дорозі може викликати втрату контролю машини. У непередбачених ситуаціях треба вміти виходити з ефекту ковзання. Щоб оволодіти цим навиком, треба навчитися правильно гальмувати і вивертати рульове колесо.

Рух в потоці

Вміти рухатися в потоці – це один з основних навичок, які застосовується кожен день. Також вміння тримати необхідну швидкість допоможе уникнути ДТП.

Гальмування з ABS

Багато водіїв абсолютно не підготовлені до надзвичайних ситуацій на дорозі. І це при тому, що понад 75% авто мають антиблокувальну систему. Але все не так складно: при екстреному гальмуванні треба просто якомога сильніше і різкіше натиснути педаль гальма.

Водіння в зимовий період

У зимову пору при водінні працюють інші правила. Сніг або лід на дорозі створюють інші умови, до яких треба пристосовуватися. По-перше, треба перейти на зимові шини. По-друге, треба дотримуватися дистанції перед машинами спереду і їхати з меншою швидкістю.

Водіння в дощ

Дощ теж створює певні складнощі. Найнебезпечніше спочатку, коли вода не змила з дороги пил. Саме в цей момент створюється сльота на дорозі, яка сприяє ковзанню. Також не варто заїжджати в калюжі і проходити їх на меншій швидкості.

Обачність

Не варто забувати озиратися по сторонах. У цьому допоможуть дзеркала автомобіля. Крім того, з поведінки інших водіїв можна зрозуміти, що відбувається на дорозі.

Механіка

Зараз все більшу кількість автомобілів переходить на «автомат», але не варто забувати про МКПП. Кожен автомобіліст повинен вміти користуватися «механікою», одного разу це може стати в нагоді в непередбаченій ситуації.

Парковка

Парковка завжди дається найважче. Це той навик, який напрацьовується тільки практикою – просто треба паркуватися частіше, і з кожним разом робити це буде легше.

Самовладання

На дорозі відбувається багато всього, що викликає спектр всіх емоцій. Однак холодна голова допоможе уникнути неприємних ситуацій. Завжди треба дотримуватися ввічливість.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти