Розповіли про 5 автомобільних технологій, які прийшли з космосу

В останні роки автомобільна галузь стала запозичувати технології, які спочатку розроблялися для космічних польотів і досліджень, передає «Твоя МАШИНА» .

Вуглець

Вуглецеві матеріали давно використовуються в космонавтиці. Наприклад, з нього зроблений ніс і передня частина крил космічних апаратів для захисту від високих температур при вході в щільні шари атмосфери. Раніше виробництво вуглецевих матеріалів було складним і трудомістким, тому коштували вони відповідно. Зараз процес спростився, знизилася ціна, і тепер вуглеволокно можна побачити майже скрізь.

GPS навігація

Система глобального позиціонування була створена в 70-х роках для військових і дослідницьких цілей. Зараз модуль навігації використовується в смартфонах і інших гаджетах. Також використовуються супутники російської системи ГЛОНАСС та китайської BeiDou, які підвищують точність навігації.

Сонячні панелі

Сонячні панелі були створені як джерело енергії для космічних супутників. Але потім вони поширилися і на інші галузі. Зараз їх встановлюють на дахи будинків або будують сонячні електростанції. Машини також можуть харчуватися сонячною енергією, вже з’явилися серійні моделі з сонячними панелями на даху.

Паливні елементи

Іншим джерелом енергії в космосі служили паливні елементи. Але з розвитком технології їх стали застосовувати і в автомобілях.

Безповітряні шини

Спочатку вони встановлювалися на місяцеходи та всюдиходи, але тепер їх можна побачити навіть на вантажівках і робочих машинах. Хоча серійних моделей з такими шинами поки немає.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти