Назвали 7 секретів довгої служби покришок вашого авто

Експерти назвали 7 секретів, як продовжити термін служби шин і підвіски, а також зменшити витрату палива, передає «Твоя МАШИНА» .

1. Перевіряти момент затяжки колісних болтів треба регулярно при експлуатації, а не тільки під час установки колеса. Рекомендується робити це хоча б кожні три місяці або 10 тис. км. Обов’язково варто перевірити колеса перед далекою поїздкою.

2. Під час перевірки колісних болтів заодно можна перевірити тиск в шинах. Краще використовувати точний тарований манометр. При цьому слід дотримуватися рекомендацій щодо тиску від виробника авто.

3. Замінюючи покришки, потрібно перевіряти вентилі. При необхідності їх треба замінити на нові, це коштує недорого.

4. Слід запам’ятовувати, яка покришка стояла на кожному колесі. При підготовці до нового сезону їх треба міняти місцями, тобто встановлювати на іншу вісь з протилежного боку машини. Так продовжиться термін служби протектора.

5. Також перед установкою слід перевірити балансування і підкоригувати його в разі потреби.

6. Сход-розвал теж потребує перевірки. Це допоможе машині легше рухатися «накатом», а малюнок протектора буде стиратися рівномірно.

7. І останнє – не варто крутити кермо даремно, тобто, коли автомобіль не перебуває в русі. Крім зниження навантаження на компоненти рульової системи це допоможе зберегти протектор.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти