Топ-10 головних правил водіння від шоферів зі стажем

Іноді в ПДР вносять поправки, але у автомобілістів залишаються свої негласні правила, певний етикет. За знання або незнання цих правил можна відрізнити досвідченого водія від новачка. А розповість про них «Твоя МАШИНА» .

Аварійна сигналізація

Аварійну сигналізацію використовую не тільки за її прямим призначенням, але і як знак подяки. Не раз можна помітити, як водій мигає аварійкою, коли його пропустили або допомогли.

Парковка

Парковка для багатьох є проблемою. Ввічливий водій завжди постарається припаркуватися так, щоб його машина зайняла якомога менше місця, щоб не заважати іншим.

Мотоциклісти

Серед водіїв прийнято пропускати мотоциклістів, які пруться між рядами машин.

Пробки і щільний потік

Пробка і щільний потік створюють небезпечну ситуацію на дорозі. Саме тому в водійському середовищі було прийнято негласне правило пропускати наступних з другорядної дороги, через одного.

Номер телефону

Іноді буває так, що не виходить припаркуватися так, щоб не блокувати сусідню машину. Ввічливий водій в такому випадку залишить свій номер телефону під лобовим склом. Для таких ситуацій в автомобільних магазинах навіть продаються таблички-буклети під номери телефонів на липучках.

У тісноті і в образі

Підйом в гору пов’язаний з ризиками, особливо якщо дорога вузька. У подібних ситуаціях серед автомобілістів прийнято першими пропускати тих, хто піднімається.

Поступися дорогою

Також слід пропускати на головну дорогу ті машини, які виїжджають з дворів. Варто відзначити, що правило діє тільки коли на головній дорозі дуже щільний трафік.

Зміна ряду

При попаданні в пробку не варто намагатися перебудуватися в інший ряд. Це не тільки безглуздо, але і викличе додаткові проблеми на дорозі.

Караван вантажівок

Кілька вантажівок, що їдуть один за одним, будуть рухатися з набагато меншою швидкістю, ніж решта потоку. Тоді краще піти на обгін. Але якщо низка вантажівок складається з 10 і більше далекобійників, то варто 10 раз подумати, перш ніж зробити маневр.

Повороти і перехрестя

На перехрестях і поворотах не потрібно поспішати з рішеннями і метушитися. Також варто згадати золоте правило, яке застосовується до будь-якої ситуації: «не впевнений – не намагайся».

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти