Водіям розповіли, в яких кольорах найлегше продати авто на вторинному ринку

При виборі нового автомобіля водії чималу увагу приділяють кольорам кузова. Однак в такому питанні, спираючись на власні смаки, варто також замислюватися і про інші фактори, передає «Твоя МАШИНА» .

Зупинившись на цікавому нестандартному кольорі, варто задуматися – а чи вийде потім вигідно продати такий автомобіль? Експерти з’ясували, які кольори користуються найбільшою популярністю.

Були проаналізовані 6 млн автомобілів із вторинного ринку, які були продані в 2017-2020 роках. За результатами виявилося, що найменше в ціні втрачають жовті машини. На відміну від авто базових відтінків, які дешевшають на 37,6%, машини жовтого кольору втрачають в ціні тільки на 20,4%. На другому місці знаходяться бежеві машини – їх ціна падає на 22,8%. Помаранчеві автомобілі дешевшають на 27,1%.

Червоний колір теж допомагає непогано зберігати ціну. Він займає 6 місце з результатом 36,9%. Близькі до цих цифр чорні, білі і сірі машини. Найбільше знецінюються автомобілі золотого (45,6%), коричневого (42,1%) і фіолетового (41,2%) кольору.

Варто сказати, що в рамках дослідження не враховувався сегмент автомобілів. Якщо розглядати машини по класах, то результати будуть виглядати інакше. Так, серед пікапів найбільш вигідно перепродувати білі і бежеві машини. Мінівени найменше втрачають у ціні, якщо вони пофарбовані в синій, а кабріолети – в червоний.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти