Назвали головну проблему гібридних автомобілів: в 4 рази менш ефективні

Гібридні автомобілі вважаються більш економними і екологічними, ніж машини з ДВС. Однак в рамках дослідження виявилося, що це не так, передає «Твоя МАШИНА» .

З’ясувалося, що гібриди споживають більше палива і виділяють в 4 рази більше CO2, ніж стверджують виробники. Але справа не в самих машинах – просто їх неправильно використовують водії.

Були проаналізовані дані про реальну витрату палива і річному пробізі 100 000 гібридних автомобілів в США, Канаді, Китаї, Німеччині, Нідерландах і Норвегії. Було встановлено, що шкідливі викиди CO2 становлять від 50 до 300 г/км, що в 4 рази більше, ніж результати лабораторних випробувань.

Гібридні автомобілі поєднують в собі ДВС і електродвигун, який можна заряджати як на ходу, так і від зовнішньої мережі. Такі машини об’єднали в собі краще від обох сегментів, тому мають меншу витрату палива.

Однак водії гібридів майже ніколи не заряджають їх в повсякденному житті. Замість цього вони повністю використовують двигун внутрішнього згоряння, не використовуючи весь потенціал свого автомобіля.

Експерти намагаються переконати власників гібридів не забувати заряджати свої машини, щоб використовувати всі їхні сильні сторони.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти