Новий чи старий: плюси і мінуси покупки автомобіля з салону або з рук

Питання покупки особистого транспорту рано чи пізно постає в кожній родині. І хоча цю подію насправді можна назвати святом, вибір відповідного для конкретної людини засоба пересування може перетворитися на справжній головний біль.

Головне питання, яке цікавить багатьох бувалих і початківців водіїв, полягає в тому, що вибрати – новий або старий автомобіль? Обидва варіанти несуть для майбутнього власника ряд як позитивних, так і негативних моментів.

Ми розповімо, чому новий автомобіль – це не завжди добре, і як вибрати достойну машину, що вже була у вжитку, щоб не наламати при цьому цілу купу дров.

1. Всі переваги покупки нової машини

Безумовно, кожен водій спить і бачить в своїх снах, як він забирає новенький, блискучий автомобіль з автосалону. Іноді твердження про те, що найкраща машина – нова, може бути вірним. Наприклад, якщо людина на 100 відсотків хоче бути впевненим в тому, що автомобіль його не підведе.

Виходячи з цього, можна виділити кілька суттєвих переваг нового автомобіля перед старим:

– Економія часу при виборі;

– Відсутність кілометражу на спідометрі;

– Ти – перший і єдиний власник;

– Немає необхідності проводити діагностику перед покупкою;

– Досконала якість всіх вузлів;

– Можливість отримувати якісне ТО від офіційного дилера;

– Ремонт за рахунок виробника, якщо деталь вийшла з ладу до завершення гарантійного пробігу;

– Реальна можливість зберегти автомобіль в ідеальному стані за умови його правильної експлуатації.

А ще покупка нового автомобіля дійсно схожа на свято. Відчуття від плідного відвідування автосалону ніколи не зрівняються з покупкою авто, бувшого в руках у іншого водія.

2. Коротко про мінуси

Не забуваємо і про те, що покупку нового автомобіля також може супроводжувати чимало мінусів. Наприклад, багато несумлінних менеджерів можуть пропонувати явно невигідні умови, обманюючи і ставлячи в тупік потенційного покупця. Але і це ще не все!

По-перше, потрібна модель, швидше за все, буде відсутня в найближчих автосалонах, що стане причиною довгого, до півроку, очікування цікавої пропозиції.

Не забуваємо і про обкатку. Перший час на новому авто доведеться їздити як на гужовому возі, а це – від 2 до 5 тисяч кілометрів. І якщо водій не так часто виїжджає на дорогу, обкатка може затягнутися надовго.

На щорічне обслуговування у офіційного дилера доведеться викладати обумовлену суму, яка може становити від 5 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в залежності від моделі.

Ну і ціна – на нові автомобілі вона може бути невиправдано дорогою. Якщо ж майбутнього автовласника не лякають всі ці моменти, можна сміливо відправлятися в автосалон за покупкою нового автомобіля!

3. Все про плюси уживаного автомобіля

Незважаючи на безліч незаперечних плюсів нової машини, у старої машини їх нітрохи не менше. Головне в цьому питанні – правильно підійти до справи і вибрати насправді хороший автомобіль без будь-яких нарікань по кузову і технічному стану.

А тепер коротко про плюси:

– Дуже великий вибір марок і моделей;

– Можна купити автомобіль, який вже знятий з виробництва;

– Є можливість придбати машину вищого класу за ціною набагато нижче нової;

– Будь-які додаткові аксесуари у вигляді музики, сигналізації, шумоізоляції і так далі найчастіше дістаються в подарунок;

– Немає необхідності проходити обкатку. Купуючи старий автомобіль, можна не боятися навантажувати двигун, обмежуючи швидкість і занижуючи кількість обертів на тахометрі;

– При покупці можна вимагати розумний торг. В автосалоні такий «фокус» не пройде;

– Придбання вживаного автомобіля практично повністю усуває ризик заводського браку. Якщо у такого авто пробіг в районі 40-50 тисяч кілометрів, швидше за все, заводських браків або не було зовсім, або вони вже усунені;

– Старий автомобіль старше 2-3 років після випуску не прив’язаний до дилерського центру, тому вас ніхто не зобов’яже проходити офіційне ТО, яке може коштувати досить дорого.

Купуючи авто «з рук», покупець завжди зможе диктувати свої умови – наприклад, вимагати зниження вартості за ряд недоліків. Крім того, є можливість стати щасливим володарем по-справжньому рідкісного і дорогого автомобіля в хорошому стані, який буде коштувати на порядок дешевше нового аналога.

4. Ризики при покупці автомобіля б/у і як їх усунути

Сам факт того, що автомобіль вже експлуатувався попереднім власником, наводить на думку про те, що з ним може бути щось не так. Дуже часто побоювання покупців підтверджуються несправностями двигуна, трансмісії, ходовки і електрики. Крім того, що був у вжитку автомобіль може значитися в угоні, в його конструкцію можуть бути внесені істотні зміни, які не дозволять тобі поставити машину на облік, поки всі незаконні втручання не будуть усунуті до заводського рівня.

Також є ризик купити хороший на вигляд автомобіль, на який було встановлено вузли від іншого авто з дуже великим пробігом. Виходить, що куплена машина вже давно завершила свій експлуатаційний ресурс і з дня на день перетвориться на купу металобрухту.

У зв’язку з цим слід ретельно перевіряти автомобіль, що сподобався на предмет технічної справності, якості лакофарбового покриття та юридичної чистоти майбутньої угоди. Не потрібно шкодувати гроші на грамотного автомеханіка, діагноста і юриста зараз, щоб не опинитися в неприємній ситуації потім. Якщо правильно підійти до покупки автомобіля на вторинному ринку, можна підібрати дійсно хороший старий автомобіль, нітрохи не гірше його нового аналога.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти