Водіям перерахували 3 поширені помилки, які не можна здійснювати влітку

Спекотне літо – традиційно складний час для автомобіля, так як всі його вузли і агрегати (особливо мотор) піддаються підвищеним навантаженням. Експерти порталу «Автовзгляд» розповіли про три помилки водіїв, які можуть «вбити» силовий агрегат в літній період.

Перша з цих помилок – це відмова від весняного ТО. Тут, перш за все, мається на увазі сезонна заміна масла в двигуні (напередодні літа є сенс змінити більш рідке масло на більш густе). Також необхідно перевірити рівень і стан охолоджувальної рідини, помити при необхідності радіатори. Антифриз рекомендується міняти кожні 50 – 60 тисяч кілометрів, інакше великий ризик зіткнутися з заклинюванням помпи, обривом ременя газорозподільного механізму, закупорюванням каналів і трубок системи охолодження корозійними відкладеннями.

Друга дуже серйозна помилка, яку допускають багато водіїв в літній період – відмова від прогріву двигуна після тривалої стоянки. Потрібно пам’ятати про те, що у мотора передбачена розрахункова робоча температура, при якій теплові зазори виходять на задані значення. До того ж гідрокомпенсатори, натяжителі, фазообертачі і інші елементи, «зав’язані» на тиск масла, можуть функціонувати коректно тільки при робочій температурі. Тому, якщо ви не хочете наблизити «смерть» мотора, то потрібно витратити 1-3 хвилини на прогрів. Цього часу цілком достатньо, щоб масло розтеклося по системі.

Нарешті, третя «літня» помилка полягає в тому, що деякі водії взагалі не стежать за температурою двигуна. Експерти радять при перших же натяках на можливий перегрів, коли показники температури двигуна підуть за межі 80-90 градусів Цельсія, зупинитися, заглушити мотор і відкрити капот. Після цього потрібно почекати хвилин 10-15, щоб двигун трохи охолов і коли тиск в системі охолодження точно впаде, можна при необхідності долити в розширювальний бачок антифриз і знову запустити двигун. Якщо після цього температура все одно прагне до червоної зони, то краще не ризикувати і відвезти машину на евакуаторі до автосервісу. Перегрів двигуна може призвести до серйозних наслідків: провертаються вкладиші, плавляться поршні, тріскається ГБЦ і т. д.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти