Назвали 7 «фішок» автомобілів, по яким їх можна впізнати

Деякі цікаві рішення дизайнерів стали такими, що запам’ятовуються та увійшли в історію, передає «Твоя МАШИНА» .

«Ніс тигра»

Приплюснута в центрі решітка радіатора стала звичайною справою для машин Kia. Вперше таке дизайнерське рішення було показано в 2007 у спорткара Kia Kee. Розробив «ніс тигра» Петер Шрайер, до речі, це був його дебют в компанії. Раніше дизайнер працював на Audi.

Шрайер з нуля розробляв дизайн корейської моделі, надихаючись азіатським мистецтвом. На створення такої решітки радіатора дизайнера наштовхнула морда тигра. Шрайер описував тигрів як спритних і сильних хижаків. Власне, такими ж якостями володіла і машина.

«Ікс-стиль»

Дизайнер Стів Маттін отримав освіту в університеті Ковентрі, і його роботи представлені в Volvo і Mercedes-Benz. Саме він створив знамениті трьохпроменеві зірки, які можна побачити на деяких авто початку століття.

У 2011 році Маттiн перейшов в компанію Lada і привніс в дизайн моделей силует у вигляді літери «Ікс» на крилах авто.

«Душа руху»

Автором цієї фішки став Икуо Маеда, який закінчив технічний і текстильний університет. Дизайнер багато років віддав роботі на компанію Mazda, потім приєднався до Ford.

Серед найвідоміших його робіт можна назвати RX-8, Mazda 2-го покоління. Новий стиль називається Kodo – «душа руху». Ідея такого стилю з’явилася, коли Икуо став головним дизайнером Mazda. Так бренд не тільки оновив зовнішній вигляд машин, а й створив свою філософію. Оригінальна форма кузова, що показує «душу руху», тепер присутня на всіх сучасних моделях автомобільної компанії.

Вигин Хофмайстера

Цей елемент стилістики знають багато власників машин BMW, але мало хто знає автора. Поширена версія, що засновником є ​​Вільгельм Хофмайстер, який був дизайнером в компанії з 1958 по 1970 рік.

Вперше цей елемент з’явився в 1961 році на купе BMW 3200CS. Він робив стійки міцніше, а огляд – ширше. Таке дизайнерське рішення було прийнято не стільки для цікавої зовнішності авто, скільки для поліпшення машини.

Динамічна лінія де Сільви

Вальтер де Сільва заслужив звання генія дизайну. Його вклад можна побачити в моделях Alfa Romeo, Volkswagen, Fiat, Seat, Audi. Знаменита динамічна лінія була придумана спеціально для Seat.

Вона являє собою рельєф, розміщений збоку, який проходить по машині від передніх фар до колісних арок ззаду. Решта декор автомобілів з «динамічної лінією» спокійний і непомітний.

«Чеський кришталь»

Цю фішку придумав словацький дизайнер Йозеф Кабан. Він навчався в братиславській школі образотворчих мистецтв, потім підвищував кваліфікацію в лондонській Вищій школі. Спочатку дизайнер працював на компанію Volkswagen, потім на Bugatti Veyron. Але найбільше його рішення запам’яталися в моделях Skoda.

Відрізняється творчість дизайнера темою кришталю. Її можна простежити в гранях кузова, оптики, ребрах авто. Фішка часто зустрічається в Kodiaq, Fabia, Octavia.

«Суперечливість»

Британець Кен Гринлi зробив корейську модель SsangYong цікавою і нестандартною. Дивний дизайн також можна помітити в моделях Kyron, Rodius, Musso.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти