Назвали причини значного росту цін на автомобілі

Через подорожчання всіх деталей і компонентів, з яких виробляють машини, зростають ціни і на самі автомобілі, повідомляє «Твоя МАШИНА ».

Так, сталь, яка використовується для кузовів, деталі редукторів і рамок, навіть пластмаса, яка накручується на бампери, і обшивка дверей – все це становить більшу частину виробничих витрат, і вони тільки ростуть.

Також варто додати витрати на працівників, логістику, інвестування в нові технології і повзучу інфляцію. Це все сильно впливає на автовиробників.

У такій ситуації допомагає зменшення виробництва. Так, навіть у таких важких умовах, виробники не розчаровують своїх акціонерів. Закриття заводів не заважають компаніям показувати хороші результати. Нехай машин зібрано менше, ніж кілька років тому, але вони вище за якістю і, отже, ціною.

Однак скорочення обсягів виробництва триває, на цей раз через дефіцит мікрочіпів. Так, за прогнозами, буде вироблено на 4 млн машин менше, що становить 5% від передбачуваних річних продажів в цьому році.

Для багатьох виробників названі фактори можуть стати серйозним випробуванням. Автопромисловість має високі постійні витрати. Щоб триматися на плаву, компанії не повинні зазнавати збитків. Зниження виробництва лише збільшує витрати.

Теоретично, виробники можуть пережити значне зростання вартості виробництва, якщо зменшать знижки на машини. Така схема вже діє в США і Китаї, і відмовитися від заохочення покупців буде складно.

Є кілька способів відновлення прибутку. Покупці не зможуть прийняти підвищення цін на автомобілі. Стеля – збільшення цін на 12%, тобто 5000 доларів. При цьому американський індекс доступності транспортних засобів почав знижуватися, тобто тепер набагато менше людей готові віддати такі гроші.

Занепад продажів через підвищення цін на машини неминуче спровокує збитки. Однак те ж саме станеться, якщо залишити ціни на колишньому рівні, але знизити обсяг виробництва. Дорожчають навіть б / у авто. Споживачі можуть бути змушені вибирати між дорогою машиною або залишитися без неї взагалі.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти