Назвали топ-10 вживаних автомобілів, які згниють за кілька років

Перед покупкою автомобіля з пробігом слід знати, які моделі найменш стійкі до корозії, передає «Твоя МАШИНА» .

Lada Granta / Kalina, Datsun on-DO / mi-DO

Численні осередки корозії з’являються у цих машин вже через 5-6 років. Вони часто з’являються на капоті, крилах, порогах і навіть на кришці багажника. Така слабка антикорозійний захист вийшла з-за занадто тонкого шару лакофарбового покриття, який легко пробивається летять з під коліс інших автомобілів камінчиками. На найбільш уразливих частинах товщина не перевищує 100 мкм.

Lada Granta

Ця машина покаже перші сліди корозії вже після першої зими. Іржавіють зварні шви панелей даху, рамка вітрового скла, дверні прорізи, колісні арки. Захист краще, якщо автомобіль пофарбований в забарвлення камуфляжу.

Lada 4х4

Від іржі страждають самі різні частини автомобіля, навіть з’єднувальний стик на боковині даху. Після 10 років експлуатації машина наскрізь гнила. Але з 2018 року при виробництві перейшли на більш досконалий грунт американської фірми PPG, а в самих проблемних місцях стали встановлювати проставки з оцинкованого металу, що допомогло зменшити корозію в два рази.

УАЗ Патріот

При покупці автомобіля в хорошому стані не варто скупитися на додатковий захист. Це може бути обробка антикорозійними засобами днища і арок, також варто приділити увагу лонжеронам, порогам, дверей.

Chevrolet Lanos

Це була найдешевша іномарка на ринку, і дешевизна виправдана слабким захистом до корозії. Крім дірок в підлозі, крилах і порогах, в очі кидаються також згнилі стійки кузова, рамка вітрового скла, лонжерони статі, моторний щит. Від корозії страждає навіть підвіска.

Daewoo Nexia

Якщо до оснащення автомобіля питань не було, то бентежила антикорозійний захист. Іржавіло все: двері, крила, пороги, капот і навіть дах. При цьому рестайлинговая версія 2008 року схильна до іржі не менше.

Ford Mondeo

Плюси ходових якостей затьмарює жахливої ​​стійкістю до корозії. Третього покоління трохи допрацювали захист, однак до ідеалу ще далеко. Головними слабкими місцями стали кромка даху над вітровим склом і колісні арки.

Ssang Yong Actyon

Цих машин багато на вторинному ринку в силу колишньої популярності моделі, але перш ніж купувати один з таких автомобілів, варто задуматися. За шість років експлуатації іржа може пошкодити колісні арки, двері і навіть стійки даху.

Mitsubishi Pajero

Іржа з’являється вже через 5 років користування. Днище оброблено антикорозійного мастикою лише частково, тому від корозії це не рятує. Також часто іржавіють рамки стекол і дверні прорізи.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти