Загорівся “Check Engine”: 4 популярні причини спрацювання індикатора і що потрібно робити

Лампу “Check Engine”, що загорілася на приладовій панелі ніколи не варто ігнорувати. Але зіткнувшись з такою подією вперше, багато водіїв губляться. Розібратися у всьому допоможе «Твоя МАШИНА» .

Найпоширеніші причини спрацювання індикатора “Check Engine”:

1. Пошкодження кисневого датчика. Найчастіше він пошкоджується при ударі колесами або по днищу машини.

2. Дешевий бензин.

3. Неякісний ремонт кузова. Це може бути погане нанесення антикора, непрофесійна установка додаткової шумоізоляції або неправильний ремонт вихлопної системи.

4. Проблеми в системі управління двигуном. Найімовірніше, це вихід з ладу будь-яких датчиків або проводки.

Чи можна їхати з палаючим “Check Engine”?

Визначити, чи небезпечна їзда з палаючим індикатором, можна після огляду автомобіля. Якщо поведінка машини не змінилася, то можна їхати. Однак якщо є сумніви щодо перегріву автомобіля або змінилася поведінка тахометра, варто відвідати автосервіс. У разі, якщо машина стала поводитися зовсім не так, як раніше, то слід скористатися послугами евакуатора.

Як погасити “Check Engine”

Якщо проблема не є загрозою автомобілю, то датчик згасне сам. Також можна почистити пам’ять електронного блоку від тимчасових помилок. Якщо після цього лампочка не займеться, то спрацьовування було хибним і проблеми немає. Для цього достатньо від’єднати клему від АКБ на 10-15 хвилин. Але все-таки кращим рішенням буде звернутися до фахівця.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти