Водіям розповіли, що робити, якщо перегрівся двигун автомобіля

Фахівці стверджують, коли настає жаркий сезон, питання нагріву акумулятора автомобіля, набирає обертів. А ще розповіли як з цим боротися.

Для початку потрібно перевірити кількість охолоджуючої рідини яка знаходиться в прозорому бачку. Потім дочекатися повного охолодження двигуна. До того як він охолоне відкривати кришку радіатора або розширювального бачка, заборонено. Зазвичай, такі бачки прозорі для того, щоб визначити рівень рідини не відкриваючи ємність.

Побачивши що витоку рідини немає, можна спробувати охолодити мотор грубкою. Для цього перевіряємо включений кондиціонер, регулятор температури в максимальне положення і включити обдування. Через пару хвилин двигун охолоне.
У разі якщо під машиною утворилася калюжа, найімовірніше стався витік рідини. В такий момент потрібно заглушити мотор і почекати приблизно 30 хвилин (до охолодження 40-60 градусів). Потім в той самий прозорий бачок потрібно залити охолоджуючу рідину або воду. Якщо ж рідина все-таки випливає безглуздо продовжувати дію. Тут врятує ситуацію тільки евакуатор.

Таким чином перегрів може статися через поломки термостата. Якщо все-таки проблема в термостаті, то пристрій доведеться замінити.

Ще однією причиною перегріву може стати вентилятор. Таку проблему легко помітити при пересуванні на низьких швидкостях.

Якщо в авто є термомуфти то, варто і її перевірити. Потрібно на повністю прогрітому моторі, при прогазовке, муфта з вентилятором повинна клинить і збільшувати потоки повітря через радіатор.

Можливий такий варіант, що в системі охолодження виникла повітряна пробка. У більшості випадків вона утворюється при зливі / затоці охолоджуючої рідини.

Також забитий радіатор може привести до перегріву, час від часу радиться промивати і продувати його.

Якщо з вихлопної йде густий пар, то ймовірно трапилася тріщина в голівці блоку або трапився розрив прокладки головки циліндра. Такі ознаки теж призводять до перегріву акумулятора.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти