Електрокар або гібрид? Як вибрати авто для покупки і наскільки відрізняються ціни

Повністю електричні автомобілі незважаючи на всі свої плюси мають і слабкі сторони. Про всі достоїнства і недоліки електрокарів і гібридів розповість «Твоя МАШИНА» .

Так, електромоторам необхідна регулярна підзарядка, що займає набагато більше часу, ніж проста заправка машини з ДВС. Тому варто звернути увагу на гібриди, які можуть їздити за рахунок і електрики, і палива.

Типи електромобілів:

• стандартний електромобіль (Electric Vehicle або EV), електромобіль на батарейках (Battery EV, BEV) електродвигуна;

• гібридний електромобіль (HEV);

• гібридний електромобіль з підзарядкою від мережі (Plug-in HEV або PHEV).

EV і BEV

EV – класичний електрокар з електродвигуном, який не може використовувати вуглецеве паливо. Також така машина обладнана електричною батареєю (BEV).

Електромобіль вимагає менше коштів на обслуговування. В середньому власники таких машин економлять 6-10 тис. Доларів. Не можна не згадати про екологічність – відсутність ДВС значно знижує рівень викидів вуглекислого газу в атмосферу.

HEV

Гібридні автомобілі можуть використовувати як електрику, так і паливо. Батареї заряджаються за допомогою рекуперативного гальмування.

PHEV

Підключається гібрид потрібно заряджати від розетки, також він має ДАС. Запас ходу на електротязі деяких гібридів досягає 70 км, що набагато більше, ніж у HEV.

BEV vs HEV: що вибрати

Обидва ці види вимагають на обслуговування менших витрат, ніж авто з ДВС.

BEV мають набагато менше компонентів, ніж гібриди, тому і лагодити їх легше. Наприклад, вони не потребують заміни масла. Також їх можна заряджати від домашньої розетки.

PHEV поєднує в собі екологічність і універсальність. Бензиновий двигун підійде для дальніх поїздок, а електромотор – для пересування по місту.

Система рекуперативного гальмування автомобіля “вловлює” енергію при русі накатом або уповільненні і подає її на акумулятор, що ще більше знижує залежність від ДВС.

Навіщо купувати електрогібрид

HEV комбінують ДВС, електродвигун і акумуляторну батарею, тому електрику використовується тоді, коли це найбільш ефективно. При цьому зберігаються гідності ДВС.

Вартість гібридів (HEV)

Гібриди зазвичай стоять на 2-3 тис. Доларів дорожче своїх бензинових братів. При цьому різниця в ціні компенсується економією палива.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти