Водіям назвали найбільш підступні і часті поломки автомобілів

Автоексперти виділили найнебезпечніші поломки, з якими треба негайно відвідати автосервіс, передає «Твоя МАШИНА» .

Несправні гальма

Гальмівний диск зношений, якщо на ньому з’явився бортик вище 1 мм. В такому випадку треба міняти гальма. Якщо ж при русі машину зі скрипом тягне в бік, то потрібно перевірити гідроциліндри. Також слід замінити гальмівну рідину.

Неполадки кульових опор

Ознакою необхідності заміни кульових опор можуть стати скрипи з-під коліс при маневрах. Поворот керма в такому випадку супроводжується вібрацією. Кульові опори можуть зношуватися через погану дорогу і навантаженості автомобіля. Якщо опору не замінити, то вона може зламатися під час руху, і колесо виверне назовні.

Мікротріщини на ремені ГРМ

При розриві ременя ГРМ можуть погнутися клапани і пошкодитися поршні. Запобігти цьому допоможе проста спостережливість. Замінити ремінь варто, якщо на ньому з’явилися тріщини і інші пошкодження. Також може з’явитися шум при роботі мотора або труднощі його запуску.

Дефекти рульового управління

Розпізнати такі проблеми можна за погіршенням чутливості керма. Це може статися через зношування наконечника рульової тяги, підшипника рульового вала, а також при тривалій експлуатації автомобіля в умовах бездоріжжя. З такою проблемою необхідно відвідати автосервіс.

Коливання рівнів робочих рідин

Рівень масла в моторі і коробці, антифризу і гальмівної рідини завжди повинен бути в нормі. Важливо вчасно виявити брак масла, щоб уникнути пошкодження деталей. Занадто мала кількість антифризу може викликати перегрів мотора. Гальмівну рідину треба міняти регулярно, так як з часом вона втрачає свої властивості. Заміна робочої рідини в коробці передач проводиться рідко, але обов’язкова.

Витік палива

Навіть маленька протікання може обернутися найгіршими наслідками. Бензин може стати причиною пожежі. Власники машин з «автоматом» також повинні знати про небезпеку займання рідини, що охолоджує коробку передач. Справа в тому, що протоки масла знаходяться біля вихлопних труб, тому протікання може призвести до пожежі.

Неробочі світлові прилади

На дорозі часто можна зустріти машину з непрацюючою світлотехнікою, і вони доставляють багато проблем. Часто таку поломку не вважають серйозною, і з нею продовжують спокійно їздити. До слова, за таке можуть оштрафувати.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти