Водіям розповіли, що потрібно знати перед покупкою автомобіля

Беручись за пошук і вибір необхідного автомобіля, необхідно чітко розуміти, що це не заняття одного або пару днів. Процес може зайняти набагато більше часу, ніж ви припускали. Крім того, необхідно враховувати можливі додаткові грошові витрати.

Купити автомобіль без дефектів і «темного минулого» майже нереально. Такий шанс випадає один на мільйон. Але якщо підходити до купівлі вживаного автомобіля усвідомлено і з необхідними знаннями, придбання може бути на 100% вдалим.

Купівля будь-якого автомобіля, як нового, так і з пробігом – досить вагоме вкладення коштів. Необхідно відразу налаштуватися на те, що б / у машина зажадає ремонту. Сума заміни необхідних деталей, як правило, тягне на 10-15% від загальної вартості покупки.

Це не обов’язково говорить про те, що вам продадуть замасковані огріхи і неполадки. Важливо розуміти, що навіть при самому акуратному використанні і маленькому пробігу всі комплектуючі автомобіля рано чи пізно вимагають заміни. Як правило, це прописано в паспорті обраній вами моделі.

Щоб не зробити найбільших помилок при покупці автомобіля, треба знати, що всі транспортні засоби мають, так звані, свої «слабкі сторони».

Насамперед необхідно ознайомитися з максимальною кількістю інформації від виробника. Незайвим буде зайти на форуми і почитати відгуки реальних власників саме тієї марки і моделі, яку ви зібралися купити. Реальна експлуатація часто відрізняється від прописаної в паспорті. Існує безліч нюансів, як-то вчасно замінені комплектуючі, гарне пальне і багато іншого, що допоможе не тільки поставити правильні питання продавцеві авто, але і продовжить ваш особистий термін експлуатації машини.

Важливим нюансом також є вартість, а іноді і дорожнеча деталей і сервісного обслуговування багатьох автомобілів. Беручи конкретну марку на прикмету, необхідно відразу враховувати всі витратні матеріали, а також легкість замовлення деталей. Наприклад, на багато американських моделі не так-то вже й легко знайти комплектуючі у нас.

Наступний крок – це ціноутворення. Необхідно промоніторити сайти з продажу б / у автомобілів, відвідати авторинки. Чи не обумовлено висока або навпаки занадто низька ціни повинні відразу насторожити. У першому випадку – людина хоче повернути собі майже 100% від первісної вартості, а в другому – можливо приховані огріхи. Іноді низька ціна може бути реальною в разі гострої необхідності продажу. Тут необхідно попередньо поспілкуватися з власником безпосередньо і переконатися, що вам не пропонують аферу.

Ще одна порада – не купуйте автомобіль за ціною – впритул до вашого бюджету. Краще вибрати варіант подешевше. Як правило, стаття витрат збільшується під час самої покупки. Це можуть бути ті ж документи на переоформлення.
З багатьох вподобаних пропозицій виділіть коло найпривабливіших саме для вас. Далі слід вивчити дані про технічний стан всіх вподобаних автомобілів, їх пробіг, кількість попередніх власників.

Перевірте автомобілі за допомогою реєстраційного номера (ТС) онлайн, зараз це можливо. Якщо з якихось особистих причин господар відмовляється надати цей номер вам, відразу відмітайте даний варіант. Заодно перевірити можна і по VIN, ПТС або СТС. Якщо перевірки викликали у вас питання краще відразу відмовитися від пропонованого варіанту.

Важливий крок – реальний огляд автомобіля. Призначайте час з урахуванням погоди і часу доби. Це не повинні бути вечір або сутінки. Яскраве денне світло найкраще підійде для ретельного огляду авто.

Ваше увага повинна бути зосереджена на кузові. Це наявність вм’ятин, подряпин, щільності прилягання дверей, лобового і заднього скла.

Кривизна стиків, хвилеподібні переходи, сліди шпаклівки і фарбування повинні відразу насторожити. Як правило, вони говорять про аварії, зіткненнях або переворотах автомобіля.

На огляд приходите з невеликим дзеркалом і ліхтариком. Це допоможе зазирнути під капот. Там не повинно бути вологи, випарів, патьоків. Але ідеальна чистота до блиску повинна теж насторожити. Її було наводять там, де немає причин щось приховати.

Звернути увагу варто на стійки, які не фарбують вони спеціально. Всі шланги повинні бути в хорошому стані, без тріщин і протікаючи.

За чистоті салону можна судити загалом, як ставиться господар до своєї машини в цілому. Акуратний навіть старенький салон говорить про те, що господар ретельно стежить за справністю і всього іншого в автомобілі.

Останньою рекомендацією може служити обов’язковий тест-драйв. Необхідно випробувати, як машина заводиться, як рухається з місця, плавно чи гальмує. При їзді нічого не повинно насторожувати, ні тріск, ні скрегіт, ні стукіт.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти