Назвали 4 способи визначити реальний пробіг автомобіля перед покупкою

Фахівці поділилися лайфхаками, як убезпечити себе під час покупки вживаного автомобіля, легко перевіривши його реальний пробіг.

Почати необхідно з перевірки сервісної документації і ПТС автомобіля. Спираючись на дату випуску машини з конвеєра можна розрахувати, скільки кілометрів проїжджав на ній в рік власник.

У сервісній книжці необхідно звернути увагу на позначки про виконані технічні роботи, а також – на вказаний пробіг під час кожного сервісного обслуговування.

В наші дні просто неможливо не скористатися існуючими базами даних і перевірити машини по VIN-коду або держномеру. Ціна на такі перевірки завжди виправдовує надійність майбутньої покупки. Але тут існує нюанс, що далеко не всі машини можна перевірити подібним чином. Ви можете не знайти даних, якщо автомобіль виставляється на продаж вперше.

Ще один спосіб перевірки реального пробігу потребують тимчасових витрат, але це того варто. Щоб ним скористатися, необхідно перевірити бази даних СТО. Там ви можете знайти інформацію про те: де, коли і що саме ремонтували в автомобілі. Заміна багатьох деталей рекомендована після певного пробігу. Звідси і можна зробити висновки про кілометраж, який пройшла машина.

Важливим буде і моніторинг сайтів з продажу б / у автомобілів. Якщо одна і та ж машина зустрічається в оголошеннях різних періодів із зазначенням не відповідає пробігу дат виходу самих оголошень, можна говорити про обман.

Також про реальний пробіг можна судити за зовнішнім виглядом автомобіля. А також станом салону. Наприклад, при певному пробігу кермо буде виглядати злегка пошарпаним, а ремені безпеки вже після декількох сотень кілометрів протирають характерні борозни на пластиці-фіксаторі.
Справжній пробіг автомобіля можна знайти за допомогою OBD сканера в блоках управління: сервісної електроніки, в блоці трансмісії.

Будь-які збої в електроніці повинні теж насторожити. Вони прив’язані до певного кілометражу. Підключившись до діагностичного роз’єму легко побачити, на якій позначці в кілометрах сталася поломка. Її також можна зіставити з тим пробігом, який демонструється на спідометрі.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти