Склали рейтинг найкращих і найгірших вживаних автомобілів

Нещодавно у відомому німецькому журналі був опублікований перелік вживаних автомобілів компакт-класу, від гіршого до кращого. Дані грунтуються на зібраному матеріалі компанії TÜV.

Перше місце за популярністю серед автомобілістів традиційно займають кросовери нарівні з позашляховиками.

Автомобілі С-класу відсунулися на друге місце. Такі автомобілі дуже популярні, особливо серед українців. Їх охоче купують, як новими, так і в стані б/у.

Улюблений багатьма VW Golf, далеко не найкращий в звітах TÜV. Він твердо займає середні позиції. В оцінці бралися дані про наявність в моделі шлюбу у віці від 2-х до 3-х років. Дуже часто гальмівна система Golf дає збій протягом першого року експлуатації. Нерідкі випадки збою роботи двигуна і коробки передач через втрату масла.
За даними рейтингу найвигіднішою покупкою на ринку б / у автомобілів може виявитися Hyundai i30. Його купують набагато рідше, ніж VW Golf. Однак при цьому різнопланові тести показали, що його технічні характеристики – набагато вище свого конкурента. Ці показники стосуються багатьох параметрів. В ході тестів Hyundai виявився навіть на 0,1% краще від світового лідера Mercedes A-Class.

При первинному огляді i30 і Mercedes не знайшлося дефектів в 96,1% і 96% випадків відповідно.
Єдиною проблемою обох автомобілів є гальмівні диски. Дуже рідко вони вимагають заміни.

У звітах Штутгартського компанії почесне третє місце займає автомобіль VW Beetle. У нього, як і у попередників, після 2-3 років пробігу можуть виникнуть проблеми з витоком масла. Відзначено також ідеальну роботу вихлопної системи, підвісок і рульового управління даної моделі.

Наступне місце в рейтингу займає улюблений багатьма Audi A3. Він підкорив ринок з 2012 року. Зроблений на базі VW Golf, автомобіль має схожі проблеми з гальмівною системою. Під час тестів так само були помічені нехарактерні звуки в шасі.

Останнім в п’ятірці лідерів вторинного європейського автопрому виявився Volvo V40.Его випуск припинився в 2019 році. Шведський автомобіль підтвердив свою славу одного з найбільш безпечних автомобілів у світі. Однак слабке місце знайшлося в паливній системі. Протягом декількох років експлуатації спостерігаються проблеми з витоком масла.

П’ятірку найгірших автомобілів компакт-класу очолив Dacia Logan другого покоління. Вже через 3 роки роботи у нього спостерігаються проблеми зі світлотехнікою в цілому, а також гальмівною системою. Двигун страждає від витоку масла.
Наступним в негативному рейтингу йде Ford Focus. У моделях за період з 2011 по 2018 року спостерігається витік масла. Погано працює оптика. Експертами також були виявлені дефекти підвіски.

Четвертою найгіршою виявилася Honda Civic. В її дев’ятому поколінні за час випуску з 2011 по 2017 року виявлено проблеми з гальмівними дисками.

Замикає п’ятірку антирейтингу в 2021 році Peugeot 308. Він відрізняється великою втратою масла вже на першому році використання, сильною зношеністю дисків і проблемами з оптичною системою всього автомобіля.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти