Водіям розповіли про небезпечні проблеми, які можуть статися з автомобілем через спеку

На стан машин спека впливає негативно. Далі розглянемо основні небезпеки такої погоди для ваших автомобілів.

Занадто високі температури небезпечні для лобових стекол. Якщо є подряпини на склі, то внутрішня поверхня нагрівається (а це до 80 градусів!) і старі пошкодження можуть давати тріщини. При такому нагріванні не охолоджуйте різко салон, в тому числі скло, кондиціонером, адже від різкого перепаду тріщини можуть збільшиться.

Спека дуже негативно впливає на пластикове покриття в автомобілі, стіки на панелі можуть розширюватися, а іноді покриття навіть здувається, а це, як відомо, невиправний процес.

На бензонасос спека теж не впливає благотворно, особливо якщо паливна помпа не першої свіжості. Адже в жарку погоду щільність палива знижується і він частково випаровується. Відповідно тиск падає, а двигун автомобіля працює не так потужно, навіть ривками.

Дуже серйозною проблемою в аномальну спеку є відмова електропроводки і гальм. Не всі автомобілі оснащені системою ABS і в таких машинах ефективного гальмувань знижується, адже поршні супортів і циліндрів перегріваються. У рідкісних випадках буває перекіс колодок або їх затирання в сильну спеку. Звичайно ж, стежте за якістю гальмівної рідини.

Для машин на газобалонної установки спека теж ворог. Якщо в машині мультиклапан в хорошому стані, то він не дасть тиску в ГБО надмерно підрости, але краще не ризикувати і під прямим сонцем машину не ставити.

Що стосується гуми, їй теж спека шкодить. Але це стосується гуми з тріщинами або погано залатаним дірами, адже через них може виходити повітря.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти