Водіям розповіли, чим небезпечні сонцезахисні екрани в автомобілі

Світловідбиваючі панелі, які покриті спеціальним матеріалом з відбиваючим ефектом мають широке поширення серед автомобілістів. Однак з сонцезахисними екранами потрібно бути дуже обережними.

Екрани з відбиваючим ефектом кріпляться до скла за допомогою присосок і якщо на склі є сколи або тріщини, то відбите світло потрапляючи на ці дефекти, робить з них збільшувальне скло, яке може викликати пожежу. Такий результат малоймовірний, але можливий.

Щоб повністю захистити машину від сонця, найкраще зберігати її в гаражі, але якщо його немає, то слід використовувати чохол. Найкращою моделлю при покупці буде та, яка закриває тільки засклену частину автомобіля і дах. Чохол, що закриває всю машину, буквально перетворює її в теплицю. Також варто вибирати світлі відтінки цього аксесуара, щоб знизити тяжіння ультрафіолетових променів.

Не рекомендується встановлювати і тонування, яке можна зняти. Ці панелі вирізаються за шаблоном і вставляються в зазори між склом і панелями.

Щоб ефективно боротися з потраплянням сонячних променів в салон, можна встановити компактні (тканинні або полімерні) сонцезахисні шторки. Під час руху ці елементи слід прибирати через значне обмеження видимості.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти