У Китаї будуть випускати копію знаменитої моделі Volkswagen

Навесні вибухнув скандал: китайська компанія Great Wall створила електромобіль ORA Punk Cat, який явно був схожий дизайном на Volkswagen Kafer. Німці пригрозив подати до суду, але китайцям вдалося викрутитися.

Great Wall вирішила запатентувати дизайн “Жука”. У той же час компанія розробила альтернативну версію автомобіля без такої явної копії на Volkswagen.

Новинка буде продаватися тільки в Китаї, а в Європу електромобіль планується поставлятися в іншій версії, щоб уникнути претензій з боку Volkswagen.

Автомобіль відрізняє змінена конструкція передньої і задньої світлотехніки, яка віддаляє автомобіль від дизайну «Жука», крім того, у нього великі віконні рами і зовнішні ручки дверей не висувні, а статичні, відкривають двері за допомогою кнопки.

ORA Punk Cat – п’ятидверний хетчбек, який буде пересуватися тільки на електротязі і повинен бути запущений у виробництво в 2022-2023 роках.

Цікаво, що в березні 2019 року Volkswagen оголосив, що не збирається випускати електричну версію Beetle, можливо, ця заява підштовхнуло Great Wall до ідеї створення сучасної копії.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти