Новий «розвод» на дорогах: юрист розповів, як не втратити гроші (ВІДЕО)

Шахраї на українських дорогах шукають нові способи підстав. В одному з автомобільних співтовариств днями попередили про існування вельми витонченого варіанту «розводу».

Шахраї вдаються до нього в час пік під час монотонної тягучки – в якийсь момент вони починають здавати назад, впритул зближуючись з автомобілем жертви. А потім, стверджуючи «ви в мене в’їхали», пробують «домовитися», щоб не викликати поліцію. Таку автопідставу на виїзді з Києва зняв на реєстратор водій Андрій Ременюк.

Водієві пощастило – у нього був включений відеореєстратор. Але як бути, якщо реєстратора немає? Про це Autonews.ua розповідає адвокат Андрій Вареник.

Автоподстава на выезде из Киева трасса Киев Одесса 28.04.2018

Publiée par Andrey Remenyk sur vendredi 4 mai 2018

«Якщо у людини, в якого в’їхали, є реєстратор і немає ніяких пошкоджень, то, в принципі, можна зберегти у себе на всякий випадок це відео і їхати далі. Якщо якісь пошкодження з’явилися, у машини, яка в’їхала, то потрібно викликати поліцію, щоб вона встановлювала особу другого водія, склала на нього протокол про ДТП, і так далі.

Якщо реєстратора немає, то ситуація гірша. У будь-якому випадку потрібно зупинятися і викликати поліцію, шукати навколо свідків. Це може бути як пасажир вашого автомобіля, так і водії інших машин. Довести на місці, що це не ви «наздогнали» авто попереду, а її водій на вас «відкотився», дуже проблематично, поліцейські з пошкоджень не зможуть визначити, хто в кого в’їхав.

Якщо у жертви «розводу» не буде свідків та відеозапису, з великою ймовірністю зроблять винним його. Втім якщо жертва застрахована, то другу машину, якщо у неї є ушкодження, буде ремонтувати страхова. А жертва заплатить сумарно 700 грн штрафу через суд.

Так що головний висновок – якщо є страховка, немає необхідності «вирішувати» питання на місці, віддаючи якісь гроші шахраям. Максимальні втрати будуть у вигляді штрафу і судового збору. У жертви з’явиться досвід і розуміння, що за ці гроші можна було б купити хоч найдешевший, але відеореєстратор», – пояснює Autonews.ua адвокат Андрій Вареник.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти