Водіїв попередили про «креативне» шахрайство під супермаркетами і на заправках (Фото)

Злочинці, що промишляють пограбуваннями автомобілів, почали практикувати нову схему. Вони «підрізають» колеса, розраховуючи, що пограбують неуважного водія, коли той зупиниться. Практикують таку аферу, як правило, під магазинами. А в регіонах бандити промишляють на нічних заправках. Опинившись вночі на трасі з пошкодженим колесом, водій може бути навіть убитий.

«Помічники» цікавляться сумками

Головне, що потрібно злочинцям – впевненість, що водія якийсь час не буде біля машини. Про це повідомляють самі постраждалі.

«Вас «пасуть» під маркетами. Фішка в тому, що колесо в автомобілі тепер не ріжуть, а просто «надрізають» і їдуть за вами до першого повороту, де при навантаженні у вас 100% трапиться біда з роздутим колесом. Їхати ви далі не зможете. Тому за мить два міцних хлопця в дорогій машині вам поморгають фарами про проблему і будуть пропонувати свою допомогу. Але «помічники» дуже швидко поїдуть, якщо ви вийдете з сумкою на плечах і зачинете своє авто. Будьте обережні», – попередив київський водій Ігор Петровський.

Він опублікував фотографії своєї машини, на якій шахраї порізали колеса.

Інші водії повідомляють, що цю схему почали застосовувати не тільки в Києві, а й інших містах. «У Франківську таке практикують біля оптових обмінників», – каже Аліна Рибінец.

Підстерігають на трасах

Про ще більш жорстокий варіант такого грабунку розповідає активіст-шляховик Володимир Тіпіло. З ним зіткнувся його брат вночі на трасі Львів – Стрий.

«Йому на заправці в колесо встромили саморіз. А у нього є звичка після приїзду на заправку дивитися на колеса, чи все в порядку, і тоді все було нормально. Але метрів через 300 він почув, що «кидає кермо». Вийшов, дивиться – спущено колесо. Він заліз під машину, витягує домкрат і бачить – з іншого боку ходять ноги. А на сидінні в цей час лежав гаманець. Брат схопився і побачив, що грабіжник вже відкривав машину. Кинувся за ним, а той втік в поле. Брат озирнувся і помітив неподалік машину. Очевидно, вони чекали, поки брат зупиниться. А якби він і далі гнався по полю, то спільники просто могли б висадити в його автомобілі вікно і обчистити. Або дати по голові і брата ніхто б не знайшов. Це була друга година ночі», – розповів Autonews.ua Володимир Тіпіло.

Поле бою – нічні заправки

До слова, злочинці, що чекають жертв вночі на заправках, можуть грабувати їх не тільки нахабно, але і провертати все без зайвого шуму. Користуються вони тим, що, як правило, в нічний час на заправці залишається тільки касир і водіям доводиться обслуговувати себе самостійно. Кількох хвилин, поки втомлений водій йде платити і пити каву, буває досить, щоб щось вкрасти, якщо двері в машині не закриті. У цей момент вони підбігають і витягують цінності.

«Машина злодіїв, як правило, стоїть на цій же заправці. У разі чого вони прикидаються сплячими, мовляв, нічого не бачили і не знають. Заправки вибирають, на яких вночі мало персоналу і мало камер спостереження. Таких любителів поживитися на халяву дуже багато», – попереджає Володимир Тіпіло.

Джерело autonews.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти