В Україні з’явилася перша платна дорога: проїзд – 10 гривень

Харків’яни обурені тим, що за проїзд по вулиці Різдвяній через Центральний ринок з них вимагають гроші.

Про це повідомляє житель Харкова в Facebook, пише Голос.

“Ехал вчера с площади Конституции на Алексеевку. Решил объехать перекрытый участок Клочковской через БлагБаз.Таких умных оказалось много, пробка в километр. Вспоминаю про дорогу через рынок (по ней раньше троллейбусы ездили в депо). Ныряю туда. Следом с криком “Стоять!” бежит парковщик. Поясняю ему, что еду “сквозняком” и парковаться не собираюсь. На выезде упираюсь в шлагбаум. Ещё один “парковщик” безапелляционно заявляет: “Проезд платный!”. На вопрос, на каком основании и кем взымаются деньги, есть ли соответствующие документы (их копии), ответ один: “Все вопросы — в администрацию рынка”. Автомобиль блокируют железяками, подтягивается охрана”, – розповідає харків’янин.

Далі харків’янин викликав поліцію.

“Вызываю копов. Приехали очень быстро. С подхода запели: “Вы тут не первый, все им платят, идите в администрацию и разбирайтесь”.

Заступник начальника інформує, що у них на ринку “все приватна власність”, включаючи їхню приватну дорогу. З повагою ставлюся до власності і прошу показати документ, що підтверджує її слова. Документів немає.

Як тільки паркувальник по рації, повідомив своєму колезі, що “копи покинули територію”, відразу знайшовся і прейскурант без печаток і підписів, але із зазначенням розцінок на проїзд від 10 до 50 гривень з автомобіля. І продемонстрував своє “посвідчення” співробітника ТОВ “Харківський Центральний Ринок Торгова Майданчик 5″. Після чого, прийнявши від мене 10 гривень, видавив із свого апарату нефіскальний чек від … ФОП Соркіна Е. А.”, – повідомляє харків’янин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти