В Україні перекрили важливу дорогу

Жителі Геронимівки та Руської Поляни перекрили трасу Р-10 біля Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля і вимагають негайного ремонту дороги Н-16, яка пролягає від села Геронимівка до Черкас у напрямку смт. Оршанець.

Про це повідомляє видання “Вичерпно”.

Мітингувальники повністю унеможливили рух трасою Р10 і вимагають почати ремонт дороги до Геронимівки вже цьогоріч. Люди скаржаться, що автобуси не завжди доїжджають до місця призначення адже по дорозі гублять колеса.

Керівник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислав Демиденко у розмові з мітингувальниками зазначив, що кошти на цю дорогу знайшли ще у липні, наразі триває процедура закупівлі, а ремонт почнеться 15 вересня. За його словами, це буде поточний ремонт, бо на капітальний коштів немає.

Загалом, зазначив чиновник, на ремонт цієї дороги потрібно 33 млн грн, із яких уже “прописані” і зарезервовані 8.

– Щомісяця планується надходження митних платежів, із цих коштів і будемо брати, — пояснив він. — Якщо не буде надходжень, я вам нічого гарантувати не можу.

Люди такою позицією обурені.

– Поки ви будете шукати кошти, яких не вистачає до тих 8 мільйонів, ремонт коштуватиме уже 65 мільйонів, бо дорогу розіб’ють ще більше. Нам потрібна гарантія, що все зроблять цього року, — зазначили активісти.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти