В українських водіїв з’явилася ще одна підстава для скасування штрафу за порушення ПДР

Українським водіям розповіли, що відповідно до чинного законодавства справа про адміністративне правопорушення розглядається правоохоронцями за місцем його вчинення. Але це не відноситься до випадків фіксації в автоматичному режимі та порушень правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фото чи відео зйомки, тощо.

Згідно українського законодавства справи про адміністративні правопорушення, по яких поліцейські виносять постанови за статтями 121-126 КУпАП, можуть розглядатися у трьох територіальних місцях:

1. За місцем вчинення правопорушення;

2. За місцем обліку транспортних засобів;

3. За місцем проживання порушників.

У випадку коли поліцейський виносить постанову про адміністративне правопорушення не на місці його вчинення, а в іншому місці (не рахуючи місце обліку транспортного засобу і місце проживання водія), то такі дії є порушенням законодавства.

Тобто, якщо ви отримали штраф за порушення ПДР (крім випадків фіксації в автоматичному режимі та крім порушень правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фото чи відео зйомки тощо), потрібно дуже уважно звірити у постанові чи співпадає місце розгляду справи з місцем вчинення правопорушення. Якщо ні, тоді це правопорушення можна оскаржити в суді.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти