Мінекономіки: новий закон підвищить ціни на автомобілі

Міністерство економіки України розкритикувало проект закону №9460, який було внесено на розгляд до Верховної Ради. Документ передбачає зміни до нормативних документів щодо оцінки відповідності транспортних засобів.

Автори законопроекту хочуть заборонити використання в Україні автомобілів, які не мають документів щодо відповідності ТЗ вимогам технічних регламентів та екологічних норм. Парламентарі вважають, що цим вони приведуть законодавство у відповідність міжнародним вимогам.

У Мінекономіки не згодні з аргументами законодавців, зазначаючи, що ухвалення цього проекту закону спричинить цілу низку негативних факторів. Один із них — зростання цін на автомобілі. Також у відомстві вважають, що надто багато автомобілістів не мають зазначених у законопроекті документів, що поставить їх перед вибором: відмовитися від використання авто чи піти на свідоме порушення закону. Експерти ще звернули увагу на можливу необхідність оновлення автопарку багатьох підприємств, у зв’язку з чим можуть зрости ціни і на інші продукти та послуги.

Крім того, у Мінекономіки впевнені, що запропоновані зміни у законодавстві здатні перешкодити Україні підписати «промисловий безвіз».

Джерело today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти