Розмитнення “евроблях” за 1000 євро: юрист назвав “підводні камені” законопроекту

Порядок проходження митниці автомобілями з інших країн скоро зміниться. Розмитнення транспорту, який був ввезений в Україну до 31 грудня 2020 року, обійдеться в 1000 євро, пише «Твоя МАШИНА ».

Український юрист Олександр Кудрявцев зазначає, що хорошою стороною ситуації стала увага влади до проблеми. Українці, які завезли автомобілі на іноземній реєстрації, зможуть їх легалізувати з прийнятними умовами.

Також експерт зауважив, що під пільги потрапляють не всі транспортні засоби. Законопроект стосується тільки автомобілів, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2».
Хоча Кудрявцев вважає, що 180 днів може не вистачити на всіх навіть при безперервній роботі реєстраційних органів.

«Підводні камені» нового законопроекту

Юрист розповів і про «підводні камені» законопроекту. Він каже, що за документами більшість «євроблях» не належать українцям. Часто автомобілі оформляють на іноземну фірму за місцем реєстрації в Литві, Латвії та Польщі, або ж на рядового жителя Європейського союзу.

Олександр стверджує, що українські водії їздять за дорученням. Тепер же їм буде необхідно знайти фактичних власників автомобілів, і то немає гарантії, що справжні власники погодяться продати українцям машини. Так чи інакше, через карантин потрапити в Європу все одно за ці 180 днів не вийде.

Також Кудрявцев зауважив, що в законопроекті порушено конституційний принцип рівності українців. В кінці Олександр оголосив, що проблема з застарілими неекологічними автомобілями не буде вирішена.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти