50 тис. клієнтів подали позов проти Mercedes

Як повідомляє Асоціація споживачів ZVBV, поданий колективний позов проти компанії Daimler. Група клієнтів вимагає компенсації за маніпуляції з дизельними двигунами.

У позові, поданому до окружного суду Штутгарта (Німеччина) від 50 тис. клієнтів йшлося про те, що Mercedes навмисно встановив пристрої для ліквідації викидів CO2 на кількох моделях на території Німеччини. Уже підписано угоду з боку Daimler про виплату компенсації в розмірі 2,2 млрд дол. своїм клієнтам в США в серпні минулого року.

Крім цього, група отримує тисячі індивідуальних позовів і скарг, компенсація яких повинна бути прийнята рішеннями німецьких судів. У штаб-квартирі Daimler заявили, що компанія виграла приблизно в 95% випадків, назвавши при цьому дії VZBV “необгрунтованими”. Таким чином виробник дав зрозуміти, що продовжить захищатися від подібних “нападів”.

Також Асоціація відзначила, що скарги головним чином стосувалися Mercedes-Benz GLC і GLK з двигуном OM 651. Для Німеччини це другий схожий випадок після позову проти Volkswagen Group в 2019 році. Звинувачення були аналогічними, а виробник виплатив компенсацію на суму 750 млн євро більш ніж 235 тис. клієнтів.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти