До кінця 2021 року очікується гострий дефіцит нових автомобілів

Брак автомобільних чіпів отримав масштабний характер, а багато виробників змушені зупиняти виробництво й навіть звільняти співробітників. За попередніми підрахунками, до кінця поточного року не буде випущено близько 5 млн транспортних засобів.

Незважаючи на те, що обсяг випуску на 9,3% більше, ніж в минулому році (74,8 млн одиниць), це відступ від заздалегідь наміченого плану з втратами додаткових 5 млн одиниць. Цю інформацію надав Центр автомобільних досліджень Дуйсбурга, попередивши також про брак літій-іонних батарей.

Статистика демонструє підвищення автомобільного ринку на 34% за перші п’ять місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Але до кінця 2021 року очікуються показники гірше. Ситуація могла б бути іншою, якби не було проблем з поставками напівпровідників, які почалися ще в 2020 році.

Разом з тим, згідно з даними Німецької асоціації автомобільної промисловості, випуск автомобілів в Німеччині скоротився до 3,6 млн, хоча раніше прогнозована цифра становила 4 млн одиниць.

Інститут Дуденхеффер (Німеччина) повідомляє, що проблеми з поставками напівпровідників будуть актуальними до початку 2023 року. Після цього можливий дефіцит акумуляторів, що зумовить і дефіцит виробництва EV.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти