Українцям дозволять заробляти на порушниках ПДР

У Верховній Раді знову взялися змінювати порядок фотофіксації порушень правил дорожнього руху.

Обов’язковою умовою для здійснення режиму фотозйомки (відеозапису) стане використання спеціальних програмних засобів, які будуть забезпечувати ідентифікацію користувача через «Дію», гарантувати цілісність і відповідність створених матеріалів фотозйомки (відеозапису), забезпечать визначення часу, дати та географічних координат здійснення фіксації.

За допомогою спеціальних програмних засобів буде реалізована технічна передача матеріалів фотозйомки (відеозапису) до органів, які розглядають адміністративні справи.

Громадяни, які зафіксували порушення в режимі фотозйомки (відеозапису) та з використанням спеціального програмного засобу, звернулися з відповідною інформацією до уповноваженого органу, отримують статус сповіщувача і в разі притягнення винної особи до відповідальності та сплати ним накладеного штрафу зможуть отримати винагороду в розмірі 10% від цього штрафу.

Для того, щоб сповіщувачі не зловживали, пропонується встановити кримінальну відповідальність за надання підроблених або штучно створених матеріалів фотозйомки (відеозапису).

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти