В Україні знайшли майже новий автомобіль з 80-х років

У Харкові виявили 40-річний «Москвич-412», що простояв у гаражі все життя. Автомобіль зберігся в ідеальному стані, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Максим, власник авто, успадкував раритет від свого діда. «Москвич-412» випущений заводом в Іжевську в 1983 році. Однак майже все життя машина так і простояла в гаражі.

Власник каже, що кілька років тому автомобіль викотили з гаража, і виявилося, що в баку залишився радянський бензин. Двигун працює як новий. Проїхала машина всього 4000 км, а в салоні все ще витає запах новизни.

В Іжевську модель випускали з 1967 по 1998 рік. У 1982 році машина пройшла рестайлінг і отримала чорну радіаторну решітку іншого малюнка з фірмовою емблемою «ІЖ», власну світлотехніку з круглими фарами і втоплені в корпус дверні ручки.

Максим каже, що автомобіль дідові подарували за заслуги. Але замість подарунка він використовував інший автомобіль, тому Москвич так і залишився в гаражі. Машина повністю збереглася в оригінальному вигляді.

Тепер автомобіль бере участь у виставках ретро-техніки. Власнику вже запропонували за машину кругленьку суму, але він має намір залишити авто у себе в пам’ять про дідуся.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти