Авторинок Великобританії різко обвалився: названа причина

Продажі нових автомобілів у Великобританії в липні знизилися на 29,5% в порівнянні з липнем 2020 р склавши 123,3 тис. автомобілів. Ці дані представило британське Товариство автовиробників і трейдерів (SMMT). Це найнижчий рівень з 1998 р, продажі в липні виявилися на 22 відсотки гірше, ніж в середньому за останнє десятиліття.

Таке зниження, як і в інших країнах, пов’язано зі світовим дефіцитом чіпів, який почався ще взимку і перебоями поставок комплектуючих в цілому, викликаними пандемією. У Великобританії це ускладнюється тим, що в липні великій кількості працівників довелося піти на самоізоляцію через підозри про можливі контакти з хворими COVID-19, що пов’язано з жорсткими антиковідніми обмеженнями в країні.

Суспільство автовиробників і трейдерів також знизила прогноз з продажу автомобілів на 2021 рік в цілому: з 1,86 млн. до 1,82 млн. Як повідомляє Майк Хоуіз глава SMMT: «Автомобільний сектор продовжує боротися з нестачею напівпровідників і співробітників, це перекриває наші можливості зміцненню економічних перспектив в повне відновлення ». Також він говорить що ситуація з персоналом повинна покращитися після перегляду правил самоізоляції, а дефіцит напівпровідників буде позначатися щонайменше до кінця року. Минулого тижня SMMT повідомив, що в червні в країні було випущено 69097 легкових автомобілів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти